Με τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας η βουλεύτρια Ε. Σκούφα

Πολιτική

Ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Κατσίκα και την εκπαιδεύτρια Τζιότζιου Μαρίνα της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας είχε την Δευτέρα 27/03 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε περαιτέρω για τους σκοπούς ίδρυσης το 2003 της Διασωστικής Ομάδας, τις δράσεις, τις εκπαιδεύσεις πολιτών που στην κυριολεξία σώζουν ζωές συνανθρώπων μας και το πολύ πλούσιο κοινωνικό τους έργο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και η εκπαιδεύτρια, τα στελέχη και μέλη της Ομάδας επιμορφώνονται και εκπαιδεύονται συνεχώς σε κορυφαίο πανελλαδικό επίπεδο ώστε στην συνέχεια να μπορέσουν να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε συμπολίτες μας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ο κ.Κατσίκας και η κ.Τζιότζιου στην Πιερία έχουν πιστοποιηθεί μέχρι στιγμής στον τομέα της διάσωσης 7.000 άτομα, αριθμός που κατατάσσει το νομό μας στη 2η θέση πανελλαδικά.

Αναφέρθηκαν ακόμη στην ανάγκη άμεσης βελτίωσης της νομοθεσίας που αφορά τις διασώσεις καταθέτοντας μάλιστα και προτάσεις στηριγμένες στην πολυετή εμπειρία τους.

Τέλος ενημέρωσαν την κ.Σκούφα για τη νέα προσπάθεια που ξεκινούν στην εκπαίδευση πολιτών στην βρεφική και παιδική διάσωση και στα προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσον αφορά στην εύρεση εκπαιδευτικών προπλασμάτων και διασωστικού υλικού.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της ευχαρίστησε τον κ. Κατσίκα και την κ. Τζιότζιου για την περιεκτική και ουσιαστική ενημέρωση, τους πληροφόρησε για την κοινοβουλευτική της παρέμβαση για τις διασώσεις στον Όλυμπο, τονίζοντας ότι θα στηρίξει και θα προωθήσει τις προτάσεις των διασωστικών ομάδων ώστε να βελτιωθεί σε καίρια σημεία το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.