5ο ΓΕΛ Κατερίνης: Αναγκαία η διακοπή λειτουργίας του σχολείου σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας του Δήμου Κατερίνης – Αναφορά της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ε. Σκούφα

Κοινωνία Πολιτική

Αναφορά σχετικά με την αναγκαιότητα διακοπής της λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου, κατέθεσε η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, έπειτα  από την επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, στην οποία αναφέρεται ότι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης ενημέρωσε την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την αναγκαιότητα της διακοπής της λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης και ότι η Διεύθυνση Δόμησης του  Δήμου διαβίβασε προς το Πταισματοδικείο Πιερίας την Έκθεση Αυτοψίας που διενήργησε στο σχολικό συγκρότημα  στις 24.02.2023 με την οποία το κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο από δομική και στατική άποψη.

Δομική και στατική επικινδυνότητα;

Η κα Σκούφα ζητά ενημέρωση ως προς τις ενέργειες που πρόκειται να προβεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Κατερίνης, αλλά και την επιστολή του Γ.Γ. του Δήμου Κατερίνης προς την υπουργό Παιδείας, την οποία ενημερώνει για την αναγκαιότητα της διακοπής της λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος.

Επιπλέον η Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Κατερίνης  διαβίβασε στο  Πταισματοδικείο Πιερίας την Έκθεση Αυτοψίας που διενήργησε στο σχολικό συγκρότημα στις 24 Φεβρουαρίου 2023, με την οποία το κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο από δομική και στατική άποψη, καθώς και από άποψη υγιεινής και ασφάλειας στο εσωτερικό του, τάσσει δε προθεσμία 90 ημερών για την εκτέλεση των εργασιών της άρσης επικινδυνότητας.

Απαραίτητη η σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας και η χρηματοδότηση επισκευής

 Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά, ο  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων δικαίως αιτείται την ανάθεση και σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας του σχολικού κτιρίου και την απόδοση στο Δήμο Κατερίνης της έκτακτης χρηματοδότησης 1,2 εκ. ευρώ για το 2ο και 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, υπεσχημένης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή  σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.