Περιοδεία του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης

Πολιτική

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, με επικεφαλής τον Παπαδόπουλο Αντώνη, γραμματέα της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ.

Έγινε αναφορά στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου η οποία ξεκινάει σε λίγες μέρες, αλλά και τις αιτίες και τους αρνητικούς παράγοντες, που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών.  Σήμερα, μετά το τραγικό προδιαγεγραμμένο
έγκλημα των Τεμπών και τις ευθύνες των κυβερνήσεων, ο λαός έχει βγάλει συμπεράσματα. Δεν ήταν η κακιά η ώρα. Ένοχοι είναι το κέρδος, το κράτος, αυτοί που κυβερνούν και κυβέρνησαν. Αυτό ισχύει και για τις μεγάλες αδικαιολόγητες καταστροφές από τις πυρκαγιές.

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης οι συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών, καθώς το περιβάλλον εργασίας τους χαρακτηρίζεται κατά κανόνα από ακραίες θερμοκρασίες, τοξικά/ασφυξιογόνα/καρκινογόνα αέρια, θόρυβο, υπεριώδη ακτινοβολία, κ.τ.λ.. Επιπλέον ο απρόβλεπτος και έκτακτος χαρακτήρας των συμβάντων που επεμβαίνουν απαιτεί συχνά αρκετές ώρες εργασίας με αυξημένη ένταση ενώ το προσωπικό καλείται να διαχειριστεί και ψυχολογικά σκηνές καταστροφής, πόνου, δυστυχίας και απωλειών ανθρώπινων ζωών. Για όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των πυροσβεστών να ενταχθεί το επάγγελμά τους στα Βαρέα – Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα επαγγέλματα.

Στο τέλος της συνάντησης επισημάνθηκαν οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όπως και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίοι διατήρησαν όλο το καθεστώς υποχρηματοδότησης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασική Υπηρεσία, με βαριές συνέπειες και
στους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και στα δάση, το περιβάλλον.

Το ΚΚΕ διαθέτει προτάσεις για όλα τα πιο πάνω ζητήματα και καλεί όλο το λαό να συμπορευτεί μαζί του και στους αγώνες και στην κάλπη, για να αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση.

ΤΕ Πιερίας ΚΚΕ