Κ. Κουτρούπας: Συζήτηση με τους κατοίκους του Τριλόφου για την πολιτική επικαιρότητα και τα προβλήματα

Πολιτική

Χθες το απόγευμα, στον Τρίλοφο, συζητήσαμε για την πολιτική επικαιρότητα, τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

➡️Οι νέοι καθημερινά εγκαταλείπουν το χωριό και ζητούν ισχυρά κίνητρα για να παραμείνουν ή να επιστρέψουν. Κίνητρα για δουλειές, στήριξη των νέων αγροτών, παροχή παιδείας και πρωτοβάθμια περιέθαλψη. Σχολεία δεν υπάρχουν και το περιφερειακό ιατρείο λειτουργεί μόνο κάποιες μέρες.

➡️ Οι Τριλοφιώτες, συνταξιούχοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, βιώνουν σοβαρά προβλήματα καθημερινά, καθώς η ζωή τους υποβαθμίζεται, λόγω των χαμηλών συντάξεων και της αύξησης του κόστους ζωής. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, στην ουσία τον διατήρησε με επουσιώδεις τροποποιήσεις και εξαπατά με επικοινωνιακά τεχνάσματα και προεκλογικά επιδόματα τους συνταξιούχους, που σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν την απώλεια από τον πληθωρισμό.

➡️ Εμείς στο #ΠΑΣΟΚ, έχουμε προτείνει εδώ και καιρό ουσιαστικά μέτρα στήριξης των συνταξιούχων και όχι εφάπαξ επιδόματα φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε προτείνει

– ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, -την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2024 και την πλήρη κάλυψη των απωλειών όλων των συνταξιούχων από τον πληθωρισμό για το 2023.

-την κατάργηση εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ στις επικουρικές συντάξεις.