Επιτροπή εργαζομένων στο Δήμο Δίου Ολύμπου: ” Να παραμείνουμε στις θέσεις μας και μετά τη λήξη των συμβάσεων μας

Κοινωνία

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στο Δήμο Δίου Ολύμπου με το κοινωφελές πρόγραμμα της ΔΥΠΑ  καταθέσαμε υπογεγραμμένο αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Στο γραπτό μας αίτημα ζητάμε από το Δήμο Δίου Ολύμπου να χορηγήσει άμεσα όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όσους εργαζόμενους δεν τα έχουν λάβει καθώς και να αποζημιώσει όλους τους εργαζόμενους για τα αναλώσιμα Μέσα Ατομικής Προστασίας (πχ γάλα) που δεν έχει λάβει κανείς εδώ και πολύ καιρό.

Επίσης ζητάμε από το Δήμο Δίου Ολύμπου να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να παραμείνουμε στις θέσεις εργασίας μας και μετά τη λήξη των συμβάσεών  μας που τυγχάνει κατά την έναρξη της θερινής περιόδου ( 21 Ιουνίου) με ορίζοντα τη μονιμοποίησή μας στο φόντο της σοβαρής υποστελέχωσης και υπολειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου εδώ στον τόπο μας και γενικότερα σε όλη τη χώρα. Επισημαίνουμε επίσης ότι τό πρόβλημα της υποστελέχωσης προϋποθέτει καί την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού.

Στη βάση των παραπάνω ζητημάτων, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς του νομού να υποστηρίξουν το αίτημά μας ως αφορμή να ανοίξει πλατιά η συζήτηση για την αναγκαιότητα διασφάλισης μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλο τον ενεργό πληθυσμό σε μια περίοδο που το τσουνάμι της ακρίβειας, η ενεργειακή κρίση και η πλήρης ελαστικοποιήση της εργασίας, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στα λαϊκά νοικοκυριά τα οποία συσσωρεύονται και διογκώνονται για τις νεότερες γενιές.

Επίσης η άμεση χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινό αίτημα για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις μετακινήσεις αλλά και στους οικισμούς που παραμένουν εκτεθειμένοι σε έκτακτα καιρικά και φυσικά φαινόμενο λόγω της έλλειψης ουσιαστικών αντιπυρικών, αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών μέτρων.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας σε ομοφωνία και κοινές ενέργειες.

Επιτροπή εργαζομένων στο Δήμο Δίου Ολύμπου

(Ακολουθεί το αίτημα όπως κατατέθηκε στην υπηρεσία πρωτοκόλλου για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο)

ΑΙΤΗΜΑ

Η τετράμηνη παράταση που δόθηκε στο τελευταίο κοινωφελές πρόγραμμα της ΔΥΠΑ έπειτα από πιέσεις εργαζομένων, σωματείων και τοπικών αυτοδιοικήσεων επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού  στις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών καθώς και την αναγκαιότητα να στελεχωθούν αυτές με μόνιμο, επαρκές προσωπικό για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Την ίδια στιγμή , το τσουνάμι της ακρίβειας , η χαμηλή προσφορά εργασίας στην αγορά, η ανεργία και η ενεργειακή κρίση, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στα λαϊκά νοικοκυριά και κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την  ανάγκη του ενεργού πληθυσμού της χώρας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και απολαβές που να ανταποκρίνονται στις όλο και πιο διευρυμένες σύγχρονες ανάγκες.

Με τα παραπάνω δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη οτι οι συμβάσεις εργασίας μας θα λήξουν με την έναρξη της θερινής περιόδου όταν και οι ανάγκες του Δήμου σε καθαριότητα, πράσινο, ανακύκλωση και διοικητικές υπηρεσίες θα είναι πολλαπλάσιες, ζητάμε από το Δήμο να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να διασφαλίσει την παραμονή στις θέσεις μας  και μετά το πέρας της τετράμηνης παράτασης του κοινωφελούς προγράμματος.

Από τις θέσεις αυτές, μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στο Δήμο Δίου Ολύμπου όπως φάνηκε απ’ όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ στο εξής θα προστίθεται και η εργασιακή πείρα που αποκτήσαμε δουλεύοντας πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής.

Συνεπώς γίνεται καθαρό οτι όχι μόνο οι θέσεις μας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Συγκεκριμένα ζητάμε από το Δήμο Δίου Ολύμπου

  1. Να αναγνωρίσει επίσημα το γεγονός ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως αποδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και με αυτό να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια γίνει ώστε να παραμείνουμε στις θέσεις μας και μετά το πέρας της τετράμηνης παράτασης  με ορίζοντα τη μονιμοποίησή μας.
  2. Να προβεί επίσης σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να αποζημιωθεί το σύνολο των εργαζομένων για όσο διάστημα δεν έλαβε τις προβλεπόμενες συσκευασίες γαλατών.
  3.  Να συζητηθεί το αίτημα μας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ώστε να εγκριθεί και από το σύνολο των αιρετών αντιπροσώπων ως κοινό αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Παρακαλούμε να μας δοθεί γραπτή απάντηση για όλα τα παραπάνω και να κληθούμε να συμμετέχουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ώστε να διατυπώσουμε το αίτημα μας δια ζώσης.

Επιτροπή εργαζομένων στο Δήμο Δίου Ολύμπου