Τα προβλήματα λογιστών – φοροτεχνικών στη συνάντηση της Μαρίας Μίχου με την Ε.Φ.Ε.Ε.Π.

Πολιτική

Τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών, τα οποία έγιναν εντονότερα από τις νέες εφαρμογές των φορέων της πολιτείας (Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης-Επενδύσεων),αποτέλεσαν το θεματολόγιο της ενημερωτικής συνάντησης της πρώην Βουλευτή Πιερίας και εκ νέου υποψήφιας στις επικείμενες Κοινοβουλευτικές εκλογές, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρίας Μίχου, με τον πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών  ν. Πιερίας (Ε.Φ.Ε.Ε.Π), Αστέριο Σιδερίδη και με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης ,Κήπου Γεώργιο, Καρυπίδη Ιωάννη, Τσελεπή Αθανάσιο,Καρατζιούλα Ιωάννη, Παλάγκα Ευαγγελία και Ταμάμα Χριστίνα.

Μεταξύ των προβλημάτων που επισημάνθηκαν, η επιφόρτιση στο ήδη δύσκολο έργο των Λογιστών-Φοροτεχνικών των νέων πολύπλοκων διαδικασιών από τις εφαρμογές «mydata» και του «ψηφιακού ωραρίου-κάρτας εργασίας» στο πλαίσιο της ψηφιακής οργάνωσης των επιχειρήσεων, τα οποία αποτελούν ασφαλώς επιπρόσθετα βάρη. Δεν παραγνωρίζεται σε όλα αυτά, το ήδη πολύ σημαντικό έργο των μελών του κλάδου που  εκπονούν ως άμισθοι πολλές φορές “υπάλληλοι” του Υπουργείου Οικονομικών σε δύσκολές συνθήκες με αμοιβές που δεν ανταποκρίνονται στο παραγόμενο έργο και σε ένα πλαίσιο λειτουργίας ασταθούς και πολύπλοκου φορολογικού συστήματος.

  Μάλιστα μετά από την μεγάλη καταπόνηση κατά την διάρκεια της πανδημίας όπου τα μέλη του κλάδου κλήθηκαν να εφαρμόσουν αλλεπάλληλες  διατάξεις με  εξαντλητικά ωράρια.

 Σκιαγραφήθηκαν ακόμα οι πολυπληθείς υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σε όλους τους φορείς (φορολογικούς ,ασφαλιστικούς, τραπεζικούς κ.λπ.) που υλοποιούνται από τους Λογιστές -Φοροτεχνικούς σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

  Τέθηκε δε και το θέμα της αντιμετώπισης και της ασθένειας αλλά και της άδειας που πρέπει να χορηγείται στους ίδιους γιατί οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις έχουν πάντα καταληκτικές ημερομηνίες, καθότι  η μη εμπρόθεσμη παράδοση τους  επιφέρει

πρόστιμα στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται.

  Η καθόλα ενδιαφέρουσα συνάντηση ενημέρωσης και εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα λόγω της επαγγελματικής συνάφειας της κ. Μίχου με τον πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Φ.Ε.Ε. Πιερίας. Η κ. Μίχου γνωστοποίησε για μια ακόμα φορά την πλήρη υποστήριξή της στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνικών.