Συνάντηση του υποψηφίου βουλευτή Πιερίας Κων/νου Κουτρούπα με γυναίκες της Δ.Ε. Δίου

Πολιτική

Γυναίκες όλων των ηλικιών της Δημοτικής Ενότητας Δίου ανταποκρίθηκαν θερμά και μαζικά στο κάλεσμα του γιατρού και υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνου Κουτρούπα.

Η συνάντηση με θεματική «Η γυναίκα στο προσκήνιο» πραγματοποιήθηκε σε γνωστό καφέ της Καρίτσας. Τον γιατρό προλόγισαν η Κάτια Παπακώστα και η Ελένη Δαλαμήτρα, οι οποίες μίλησαν για το ήθος, την ακεραιότητα και τη διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια και δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους στο πρόσωπό του. Έπειτα, τον λόγο πήρε ο γιατρός, που αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που μας «πάγωσε» όλους και στις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν σε όλους τους υπεύθυνους της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, ενώ έκανε και μία αναφορά και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Πιερίας και στον σοβαρό κίνδυνο, στον οποίο θέτουμε την ασφάλειά μας, λόγω των έργων, που δεν ολοκληρώνονται.

Στη συνέχεια, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας, στις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των δύο φύλων, αλλά και στη μη ισότιμη μεταχείριση της γυναίκας σήμερα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Αναφέρθηκε στη γυναίκα εργαζόμενη, στη γυναίκα ελεύθερη επαγγελματία, στη γυναίκα άνεργη, στην εργαζόμενη μητέρα, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, στην έμφυλη βία, στις γυναικοκτονίες. Ανέλυσε, ακόμη, τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θέτουν και πάλι τη γυναίκα και τα δικαιώματά της στο προσκήνιο της κοινωνίας. Ακόμη, έκανε μία σύντομη αναφορά στα προβλήματα της καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε και κλείνοντας αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην ενασχόλησή του με την πολιτική, που δεν είναι άλλοι από τη διάθεση της ανιδιοτελούς προσφοράς στους συμπολίτες του και στον τόπο του, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα είναι πάντα δίπλα στις γυναίκες, στα μικρά και μεγάλα προβλήματά τους. Στη συνέχεια, ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.