Ευχές από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών “I can’t Breathe”| Η Ανάπτυξη στον τόπο μας, να συναντήσει το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία για μια Βιώσιμη Πιερία!

Κοινωνία Περιβάλλον

Και τώρα μένει όλοι, πεφωτισμένοι πια, να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ατομικά, συλλογικά, θεσμικά, ώστε οι ελπίδες που γέννησαν οι ευχές να πραγματοποιηθούν.

Με την ορμή της αισιοδοξίας που γεννά η νέα Αρχή ενός αέναου αγώνα για το κοινό καλό ελπίζουμε το νέο έτος να αυξάνονται και να πληθύνονται οι ομάδες και τα κινήματα που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας, με ενσυναίσθηση, σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με γνώση της κοινωνικής πραγματικότητας αλλά και διαρκή προβληματισμό.

Με αυτήν την ελπίδα / προσδοκία, ευχόμαστε:

Χρόνια Πολλά στους 3.000 Πολίτες που θεμελίωσαν την Ομάδα «I can’t Breathe”. Η Ομάδα, συνέβαλε με την επίμονη δράση δύο χρόνων, στο να παύσει η χρόνια ρύπανση της αντιπλημμυρικής τάφρου. Θα συνεχίσουμε μέχρι εξάλειψης των ρύπων που δηλητηριάζουν τον αέρα που αναπνέουμε ακόμα και μέσα στα σπίτια μας.

Χρόνια πολλά στις κοινότητες των ανθρώπων που συνιστούν την «Κοινωνία των Πολιτών», τον πλούτο της ανθρωπότητας. Ιδιαιτέρως, λόγω συνάφειας με τη δράση της Ομάδας “I can’t Breathe”, ευχόμαστε τα Χρόνια πολλά, στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας, στον Όμιλο Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας» Νεοκαισάρειας, στην Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την Προστασία των Πιερίων.

Ευχόμαστε να είναι καλός ο δρόμος προς την εν ανθρώποις ευδοκία … καλή πορεία από την κάθαρση προς τη θέωση των ανθρώπων με πρόταγμα τα αγαθά της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος στο πλαίσιο μιας κατ’ ουσίαν βιώσιμης ανάπτυξης! Γιατί, “η προστασία του περιβάλλοντος, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Ό,τι βλάπτει το περιβάλλον, εντέλει, βλάπτει και την κοινωνία και την οικονομία” (Κ. Σακελλαροπούλου_ΠτΔ).

Με τιμή

Η Συντονιστική Επιτροπή

Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών “I can’t Breathe