Δήμος Κατερίνης: Έργο με κοινωνικό πρόσημο, με έμφαση στα δικαιώματα των ΑΜΕΑ- Πρόσβαση σε σχολεία, “έξυπνα φανάρια”, δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικές δράσεις, νέες παιδικές χαρές, (video)

Κοινωνία

Σε εξέλιξη είναι παρεμβάσεις στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου που εκπονεί ο Δήμος Κατερίνης για τη  βελτίωση των συνθηκών και των ίσων ευκαιριών, για την ένταξη των ΑμεΑ, στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Κατερίνης εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», προκειμένου να  κατασκευασθούν ράμπες και χώροι υγιεινής για άτομα με αναπηρία στα σχολεία.

 Εξασφαλίστηκε συνολική χρηματοδότηση ύψους 227.000,00 από το Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία δυο  νέων παιδικών χαρών και την αναβάθμιση άλλων δυο.

Υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις όπως ράμπες ΑΜΕΑ σε σχολεία, ασανσέρ στο 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΓΕΛ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μαθητών με κινητικά προβλήματα.

Τοποθετήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες πέντε SEATRACK στην θαλάσσια ακτογραμμή του  Δήμου Κατερίνης.  Με τη συμμετοχή 60 και πλέον εθελοντών καλύφθηκαν  όλες  οι βάρδιες καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη  δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης ΑΜΕΑ σε δημοτική έκταση του Δήμου Κατερίνης.

Δημιουργήθηκε 2η δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, εξυπηρετώντας συνολικά 50 παιδιά με αναπηρίες. Νέος εξοπλισμός (10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές για παιδιά με αναπηρία,  ένα αναβατόριο πισίνας), καθώς επίσης, ένα σύγχρονο λεωφορείο 12 θέσεων για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες. 

Πρόταση  που κατατέθηκε από τον Δήμο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο «Μελέτη, Ανέγερση κτιρίου και προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥΛ και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ» προϋπολογισμού 11,5 εκ. ευρώ.

Φωτεινοί σηματοδότες, τα λεγόμενα «έξυπνα φανάρια», για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των ατόμων με προβλήματα όρασης – ακοής, καθώς και για άτομα τρίτης ηλικίας, σε κόμβους σηματοδότησης στον κεντρικό ιστό της πόλης.