Αγρότες: Δίνουν ραντεβού στις πλατείες των χωριών με τα τρακτέρ τους στις 22 Ιανουαρίου

Αγροτικά Κοινωνία

Στις πλατείες των χωριών, όπου και θα κατεβάσουν και τα τρακτέρ τους, δίνουν «ραντεβού» οι αγρότες στις 22 Ιανουαρίου 2023.

Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που έγινε χθες στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες, απ’ όλη τη χώρα, αμέσως μετά την κινητοποίηση με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα αιτήματα

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.