Μπέττυ Σκούφα: Εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στις δομές για τα vouchers

Κοινωνία Πολιτική

Η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα καταθέτει Αναφορά κατ’ άρθρο 125 ΚτΒ, για την από 08.12.2022 επιστολή του Δημάρχου Κατερίνης, κ. Κωνσταντίνου ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, κοινοποιούμενη προς την ειδικοτέρως αρμοδία Υφυπουργό κ. Δόμνα Μαρία ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ σχετικά προς τη δράση του Δήμου -μέσω των νομικών του προσώπων- «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» σχολικού έτους 2022-2023.

Συγκεκριμένα, μέσω της δράσης, λειτουργούν στον Δήμο Κατερίνης έντεκα (11) Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, δύο (2) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες και ένα (1) Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, εξυπηρετώντας 525 βρέφη/νήπια/παιδιά και 45 παιδιά/εφήβους/άτομα με αναπηρίες. Όμως, για το σχολικό έτος 2022-2023, η χρηματοδότηση της δράσης για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο & Νοέμβριο δεν έχει ακόμα εκταμιευτεί με αποτέλεσμα αφενός να είναι απλήρωτοι για δύο (2) πλήρεις μήνες 65 εργαζόμενοι, αφετέρου να λείπουν τα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία των ως άνω δομών του Δήμου.Το συγκεκριμένο θέμα αφορά και όλους τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Επειδή η παροχή κοινωνικής πολιτικής και δημόσιας εκπαίδευσης είναι πρωτίστης σημασίας, στους εργαζομένους δε, οφείλεται σεβασμός και είναι ανεπίτρεπτο το Δημόσιο και Δήμοι να λειτουργούν ως ο τελευταίος ασυνεπής εργοδότης του ιδιωτικού τομέα.

Επισυνάπτεται η στην αρχή μνημονευθείσα επιστολή του Δημάρχου Κατερίνης, προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και παρακαλούμε για την απάντησή σας, τις ενέργειές σας και τη σχετική ενημέρωσή μας αναφορικά προς αυτές.

Η καταθέτουσα Βουλεύτρια

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα