Επίσκεψη του Γενικού Προξένου και του Προξένου της Βουλγαρίας στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Κοινωνία Πολιτική

Το πρωί της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, υποδέχθηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας, κο Anton Markov, όπως επίσης και τον Πρόξενο, κο Karaivanov Nikolay, του Προξενείου της Βουλγαρίας με έδρα της Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Μαυρίδου εξήρε τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών. Ο κος Markov, όπως επίσης και ο κος Karaivanov, από τη μεριά τους τόνισαν τις φιλικές σχέσεις που διατηρούν με τη χώρα μας, αλλά και την αγαστή συνεργασία που χαρακτηρίζει τις δύο χώρες σε πολλούς τομείς.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση για τη συνέχιση της παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Προξενείου της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι δύο χώρες συνδέονται με βαθιά φιλία, ενώ ταυτόχρονα έχουν θέσει κοινούς στόχους για την προαγωγή του ελληνο-βουλγαρικού πολιτισμού, τη στήριξη του τουρισμού και των δύο περιοχών, όπως επίσης και την ενίσχυση και ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και παραγωγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες όπως φαίνεται αποδίδουν καρπούς με πολλαπλά οφέλη τόσο για την περιοχή μας, όσο και για τη γείτονα χώρα.