H Σοφία, η εξωστρέφεια, οι δράσεις και ο πήχης ψηλά!

Απόψεις Κοινωνία Πολιτική

Μπορεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και κατ΄επέκταση η Σοφία Μαυρίδου που είναι στο τιμόνι να έχει θέσει την ατζέντα ψηλά σε Πολιτισμό και Τουρισμό, τα πηγαίνει όμως περίφημα και στους άλλους επίσης σημαντικούς τομείς. Έργα μικρά και μεγάλα που άλλα έχουν ολοκληρωθεί και άλλα είναι σε εξέλιξη, συνέδρια, συναντήσεις και επαφές στην Αθήνα με υψηλόβαθμα στελέχη της  Κυβέρνησης και υπουργούς,  συνεντεύξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, δείχνουν πλέον, ότι η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας παρά την αγάπη της για την Αυτοδιοίκηση, έχει ξεπεράσει τα «στενά όρια» του θεσμικού της ρόλου και έχει επεκταθεί σε μεγαλύτερο επίπεδο με περισσότερο εύρος ενεργειών.

Είτε ως Αντιπεριφερειάρχης, είτε ως Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής η Σοφία, με δράσεις εξωστρέφειας, με συνεργασίες με την Μητρόπολη Κίτρους για την  υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων, με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, με το Φεστιβάλ Ολύμπου, τα Ολύμπια εν Δίω και με άλλους πολιτιστικούς φορείς που προάγουν τον πολιτισμό μας. Ενέργειές ακόμη με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη δημιουργία υποδομών, αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών, ανάπτυξης και προόδου.

Το γραφείο της Σοφίας είναι ανοικτό για  όλους τους πολίτες. Ακούει προσεκτικά τα αιτήματα τους, τα παράπονα  και τα θέλω τους, ακόμη και αν η ίδια δεν είναι αρμόδια για να τα λύσει. Είναι όμως ο άνθρωπος τους, έτσι νιώθουν όσοι την επισκέπτονται, ένα πρόσωπο οικείο, αγαπητό, χαμογελαστό που θα προσπαθήσει να βοηθήσει και σε πολλές περιπτώσεις το έχει κάνει, ανεξάρτητα αν ο θεσμικός της ρόλος δεν της το υπαγόρευε. Η ανθρωπιά, η καλοσύνη και η εντιμότητα, είναι βασικές αρχές με τις οποίες πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια. Αρχές τις οποίες ο κόσμος έχει αναγνωρίσει, για αυτό και ανεπιφύλακτα τη στηρίζει και θα στηρίζει σε οποιαδήποτε πολιτική της επιλογή στο μέλλον.

Η Σοφία είναι «κορίτσι» της Αυτοδιοίκησης, τα έργα στην Πιερία έχουν τη δική της σφραγίδα και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος δηλώνει περήφανος για όσα έχει καταφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας η οποία πίστεψε και πιστεύει στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα πολύ σημαντικά ατού του χαρακτήρα της βεβαίως η σταθερότητα της. Η Σοφία δεν φεύγει στα «δύσκολα», δεν φοβάται να ρισκάρει, δεν κάνει «πολιτικές κωλοτούμπες», δεν «πουλά» ανθρώπους και συνεργάτες. «Η αγάπη κερδίζεται με το χρόνο» την έχω ακούσει να λέει. Θα μπορούσα να συμπληρώσω ότι  την αγάπη του κόσμου την έχει κερδίσει εδώ και χρόνια.

Το σημαντικότερο έργο της είναι η αγάπη του κόσμου που θα τη συντροφεύει ως σταθερή αξία στο μέλλον.

Πόσοι άραγε μπορούν να πουν με το χέρι στην καρδιά,  ότι το έχουν πετύχει αυτό;