Πολίτες σε Δράση: “κ. Κουκοδήμο, πόσα θέλετε να μας τρελάνετε; Δεν θα σας επιτρέψουμε να πάρετε δάνειο 5 εκ. ευρώ για να επιστρέψει ο Δήμος στην εποχή της …γκαζόλαμπας!”

Κοινωνία Πολιτική

Στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο, όταν ήρθε προς ψήφιση το γνωστό πλέον θέμα του διαγωνισμού για προμήθεια λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής από τον Δήμο Κατερίνης, είδαμε με τα μάτια μας και ακούσαμε με τα αυτιά μας, Δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν το θέμα αυτό, μιας και κατάλαβαν ότι πρόκειται περί μιας λαθεμένης πρότασης της διοίκησης. Ευτυχώς τότε, δια του κ. Νταντάμη, που αντικαθιστούσε τον Δήμαρχο, αποφάσισαν να αποσύρουν το θέμα.

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, η διοίκηση φέρνει ΞΑΝΑ, το ΙΔΙΟ θέμα προς ψήφιση. Προφανώς έγινε μια μαραθώνια προσπάθεια να πειστούν οι Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να υπερψηφίσουν στο ερχόμενο συμβούλιο.

Ωστόσο, επειδή γενικά έχουμε ερευνήσει το θέμα αυτό και έχουμε ενημερωθεί, οφείλουμε να παραθέσουμε κάποια στοιχεία απευθυνόμενοι: α) σε εκείνους τους/τις συναδέλφους μας της πλειοψηφίας που είναι καλοπροαίρετοι και θα ήθελαν να ψηφίσουν το ορθό και έχουν το σθένος να πούνε και ΟΧΙ, όταν αυτό επιβάλλει η λογική τους, β) απευθυνόμενοι όμως και στους συνδημότες μας που μας εκλέγουν και οι οποίοι επωμίζονται τα λάθη της σημερινής δημοτικής διοίκησης Κατερίνης.

Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης, αιρετών και δημοτών, και αναφερόμενοι στους λαμπτήρες μαγνητικής επαγωγής, επισημαίνουμε τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Περιέχουν υδράργυρο. Επισυνάπτουμε δε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας λάμπας (φωτογραφία 1). Επομένως, κάποιος λέει ΨΕΜΑΤΑ στους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και κατ’ επέκταση στους δημότες! Το επιχείρημα ότι δεν είναι σε υγρή μορφή αλλά σε στερεά, είναι απλά αστείο, εκτός και αν κάποιος πιστεύει ότι όταν σπάει μια τέτοια λάμπα, θα βρει τα 6mg υδραργύρου και θα φροντίσει να μην πεταχτούν στα σκουπίδια …

2. Οι λαμπτήρες μαγνητικής επαγωγής ανήκουν πλέον σε μια ξεπερασμένη τεχνολογία. Έχουν σταματήσει να τις παράγουν οι πιο γνωστές εταιρίες εδώ και 15 χρόνια. Επισυνάπτουμε δε τις απαντήσεις τριών επώνυμων εταιριών, α) Philips, β) OSRAM και γ) SYLVANIA που είναι γνωστές σε όλους τους Δημότες (Φωτογραφίες 2,3 και 4).

3. Εάν κάποιος επισκεφθεί ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού και ζητήσει μία λάμπα μαγνητικής επαγωγής, θα δει τον υπάλληλο να τον κοιτάει στα μάτια με απορία. Παρακαλούμε λοιπόν τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να πάνε και να ζητήσουν, προσωπικά, να αγοράσουν ΜΙΑ τέτοια λάμπα.

4. Σε όλο τον Δυτικό κόσμο οι λάμπες που αντικαθιστούν τις παλαιού τύπου, είναι οι γνωστές σε όλους μας LED. Γιατί έχουν καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, μεγαλύτερη απόδοση φωτισμού, είναι φιλικές για το περιβάλλον, δεν περιέχουν υδράργυρο (Mercury Free), δεν χρειάζονται driver. Αυτές τις λάμπες LED μπορεί να τις βρει οποιοσδήποτε και οποτεδήποτε διαθέσιμες σε οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα! Παρακαλούμε λοιπόν τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να διαβάσουν τις απαντήσεις των εταιριών που επισυνάπτουμε!

5. Η τεχνολογία των λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής, είναι θέμα χρόνου να απαγορευτεί ΠΛΗΡΩΣ η παραγωγή τους όπως έχει απαγορευτεί η παραγωγή λαμπτήρων πυράκτωσης. Τα εμπορικά καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού ενημερώνονται έγκαιρα για τα υπό κατάργηση προϊόντα έτσι ώστε να μην μείνουν στις αποθήκες τους.

6. Παρακαλούμε, επίσης, τους συναδέλφους της πλειοψηφίας να μπουν στο διαδίκτυο και να γράψουν στο google: «αγορά λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής». Δεν θα βρουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ επιχείρηση να τις εμπορεύεται! Αυτό δεν προκαλεί μια εύλογη απορία;

7. Παρακαλούμε τους συναδέλφους μας της πλειοψηφίας να ρωτήσουν τον ηλεκτρολόγο τους! Ας ρωτήσουν επίσης οποιονδήποτε επαγγελματία του κλάδου που γνωρίζουν, ώστε να τους πει τι προτείνει: Λαμπτήρες Led ή λαμπτήρες μαγνητικής επαγωγής;

Είναι κωμικοτραγικό να μπαίνουμε στην σύγκριση μεταξύ λαμπτήρων Led και Μαγνητικής επαγωγής. Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος να αγοράσει ένα κινητό από εκείνα τα πολύ παλιά, που ζύγισαν 1 κιλό και που τραβούσες την κεραία με το χέρι …

Κύριε Κουκοδήμο. Θέλετε να χρεώσετε τον Δήμο με δάνειο 5.000.000€ για να αγοράσετε φωτιστικά led και λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας. Την ίδια στιγμή που μπορείτε με 1.500.000€ να κάνετε την δουλειά χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας φωτιστικά και λαμπτήρες Led. Δεν θα σας το επιτρέψουμε!