Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Ψυχαγωγία

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συνεχίζει τις προβολές της στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη αυτήν την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 20.00 με την ταινία “Το τρίγωνο της θλίψης”, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών του 2022.

Σύνοψη:

Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά με μια παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από την Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μάρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μια θύελλα όλοι παθαίνουν ναυτία κατά την διάρκεια ενός δείπνου και η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μια από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Ο πλωτός μικρόκοσμος του κρουαζιερόπλοιου (το Christina O του Αριστοτέλη Ωνάση), αντιπροσωπεύει μια απομονωμένη από την πεζή καθημερινότητα, κοινότητα προνομιούχων. Εδώ το χρήμα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, με τον Έστλουντ να επισημαίνει μεν το προφανές- μια κοινωνία αυταρέσκειας καταδικασμένη να κυνηγά την εικόνα της- παρωδώντας το ταυτόχρονα με ένα βιτριολικό χιούμορ που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ούτε καν στα μαρξιστικά τσιτάτα του αλκοολικού καπετάνιου. Μετά το ναυάγιο, ένας άλλος μικρόκοσμος θα οργανωθεί στην παραλία της Χιλιαδούς…Τα ένστικτα αναλαμβάνουν δράση μιας και το χρήμα, η ομορφιά και το κοινωνικό
στάτους έχουν χαθεί.