Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Ψυχαγωγία

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συνεχίζει τις προβολές της στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη αυτήν την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 20.00 με την Γαλλική ταινία “Ένας θρίαμβος”.

Σύνοψη: Ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, ο Ετιέν, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου δημιουργείται ένας ασυνήθιστος θίασος από κρατούμενους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμουελ Μπέκετ “Περιμένοντας τον Γκοντό”. Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατουμένων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα εκτός φυλακής, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή. Οι κρατούμενοι ωστόσο έχουν άλλα σχέδια…

Ο Εμανουέλ Κουρκόλ εμπνέεται από τα περιστατικά που συνέβησαν στο ιστορικό εκείνο ανέβασμα της παράστασης και δημιουργεί έναν αστείο και συγκινητικό ύμνο στην απελευθερωτική δύναμη της τέχνης.

Σε αυτήν τη γλυκόπικρη Γαλλική κωμωδία, οι περιπέτειες των
χαρακτήρων κρατάνε διαρκώς ψηλά τους κωμικούς τόνους και αναδείχτηκε επάξια ως καλύτερη κωμωδία της χρονιάς στα Ευρωπαϊκά βραβεία.