Κατερίνη| Κάλεσμα ΚΚΕ – ΚΝΕ για την συγκέντρωση στις 17 Νοέμβρη – Συγκέντρωση στο σιντριβάνι

Πολιτική

Η Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ και το Τ.Σ. Πιερίας της ΚΝΕ απευθύνουν κάλεσμα στο λαό της Πιερίας, να συμμετάσχει στην αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 7:00μμ στην Κατερίνη, στο Σιντριβάνι – Πλατάνι. Θα ακολουθήσει μαχητική πορεία.

49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Τώρα ήρθε η ώρα να φανεί η δύναμη του λαού και της νέας γενιάς! Η αγανάκτηση και η οργή μας να γίνει δύναμη ανατροπής της εχθρικής για την πλειοψηφία του λαού πολιτικής, που υλοποιούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ενισχύοντας τα κέρδη των λίγων σε βάρος της
ζωής των πολλών.

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς οι στιγμές που ζούμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εκφράζονται με δολοφονική σφοδρότητα στον ρωσο-ΝΑΤΟικό πόλεμο στην Ουκρανία, την ίδια ώρα που προστίθενται νέες εστίες έντασης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ) και το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό (Κίνα – Ρωσία) κέντρο.
Σε αυτές τις συνθήκες γίνεται επιτακτικό το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου» και πιθανούς «στόχους» σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου.

Ο Νοέμβρης δείχνει πως σε κάθε «δύσκολο χειμώνα» ο λαός μπορεί να επιβάλει το δίκιο του, με την οργανωμένη δύναμή του!

Όλοι και όλες στην αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση που θα διοργανώνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 7:00μμ στην Κατερίνη, στο Σιντριβάνι – Πλατάνι. Θα ακολουθήσει μαχητική πορεία.