Μεγαλειώδης η υποδοχή του κόσμου  στον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης Γιάννη Ντούμο στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του

Πολιτική

Μεγαλειώδης και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Ντούμου ο οποίος παρουσίασε και επίσημα το πρωί της Κυριακής την υποψηφιότητά του για το δήμο Κατερίνης.

“Η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η απάντηση στο γιατί πήρα την απόφαση να βγω μπροστά” ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του και αφού προηγουμένως είχε μπει στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Κατερίνης καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.

Παρά τη βροχή, επικράτησε το αδιαχώρητο τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου ο κόσμος παρακολουθούσε την εκδήλωση μέσω γιγαντοοθόνης.

“Μπροστά σας έχετε τον άνθρωπο που θέλει και θα πάει το δήμο μπροστά. Που θα αγωνιστεί και θα δουλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να πετύχει αυτό που έχει οραματιστεί για τον τόπο του. Και αυτό γιατί το θέλω ο ίδιος, γιατί το θέλουμε όλοι, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος μας και όχι για να ικανοποιήσω αλλότριες επιδιώξεις ή για να δημιουργήσω χώρο σε άλλους” ανέφερε ο κ. Ντούμος ξεκαθαρίζοντας ότι “δεν υπάρχουν σκιές, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και μισές αλήθειες σε αυτό που χτίζουμε. Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες”.

“Δήμος Πρότυπο” το όνομα του συνδυασμού

Η εκδήλωση άνοιξε με ένα εισαγωγικό βίντεο από στιγμές της ζωής του Γιάννη Ντούμου και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού που ονομάζεται “Δήμος Πρότυπο” με κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας “Ο δήμος σε ικανά χέρια”.

“Ένα πράγμα έχω στο μυαλό μου και θα κινήσω γη και ουρανό για να το πετύχουμε: Η δημιουργία ενός δήμου-πρότυπο που θα διεκδικεί, που θα πρωτοπορεί, που θα αναπτύσσεται ισόρροπα απ’ άκρη σ’ άκρη, μέρα με τη μέρα. Η δημιουργία ενός δήμου-πρότυπο που οι δημότες του θα είναι περήφανοι που ζουν και απολαμβάνουν τη ζωή τους εδω” υπογράμμισε ο κ. Ντούμος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βασική αρχή, όπως είπε, ενασχόλησης με τα κοινα:

“Διαφάνεια παντού και προπαντός στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου. Θα πονέσουμε και θα προστατέψουμετο ταμείο του δήμου Κατερίνης, όπως πονάμε τους προσωπικούς μας κόπους. Με λίγα λόγια ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα χρήματα των δημοτών”.

Ντούμος: “Θα σας πω όσα ΔΕΝ θα κάνω…”

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε όσα ΔΕΝ θα κάνει ως υποψήφιος δήμαρχος αλλά και ως δήμαρχος Κατερίνης, αν εκλεγεί, κάτι που απέσπασε τον ενθουσιασμό αλλά και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.

“Συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να ξεκινάει κάποιος την ομιλία του με αυτά που προτίθεται να κάνει.

Εγώ θα ξεκινήσω με αυτά που ΔΕΝ θα κάνω:

Δεν θα υποσχεθώ πράγματα που δεν μπορώ να πραγματοποιήσω, έτσι…

Δεν θα αθετήσω τις υποσχέσεις μου.

Δεν θα κρυφτώ πίσω από άλλους για να εξυπηρετήσω συμφέροντα δικά μου ή τρίτων.

Δεν θα ξεχάσω τις ρίζες μου. Από πού ξεκίνησα, από πού προέρχομαι.

Δεν θα εξαφανιστώ πίσω από το γραφείο και τον τίτλο του Δημάρχου. Θα μείνω δίπλα σας και θα παραμείνω ένας από εσάς.

Και τέλος, δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος αν δεν τηρήσω έστω και ένα από τα παραπάνω” ανέφερε συγκεκριμενα.

Επιπλέον αναφέρθηκε επιγραμματικά σε μια σειρά από θεματικούς τομείς οι οποίοι θα συμπεριλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού, με επίκεντρο την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και εργασίας των δημοτών τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, το σεβασμό στο περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτήρια, τη διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων κ.α.

“Σε αυτή τη διαδρομή δεν είμαι μόνος”

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Ντούμος αναφέρθηκε στη στελέχωση του συνδυασμού κάνοντας λόγο για το σπουδαιότερο, όπως είπε, κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

“Σε αυτή τη διαδρομή δεν είμαι μόνος. Με μεγάλη περηφάνεια σας λέω ότι

από την πρώτη στιγμή που δήλωσα ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης συστρατεύθηκαν μαζί μου άνθρωποι που γνωρίζω και θαυμάζω,

άνθρωποι που συνάντησα πρώτη φορά και που εκτίμησα για την ποιότητα του χαρακτήρα και την καθαρότητα της σκέψης τους, άνθρωποι που έθεσαν τον εαυτό τους, το χρόνο τους, τη γνώση τους στη διάθεσή της ομάδας, μιας ομάδας που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα πάνω σε γερά θεμέλια” τόνισε.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ πολλών άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας, ο πρώην βουλευτής Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης, ο πρώην δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, ο συντονιστής κομματικών οργανώσεων της ΝΔ Κ. Μακεδονίας Ηλίας Τάπρας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και του νομού κ.α.