Συσσίτια “Άρτος ο Επιούσιος” | Μητροπολίτης Κίτρους: “Δεν είμαστε περήφανοι για τα Συσσίτια, διότι είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας τον 21ο αιώνα να υπάρχουν…”

Κοινωνία

Τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εγκαινίασε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο συγκρότημα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο. Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος  LEADER  και της Πιερικής Αναπτυξιακής  με σκοπό την διασφάλιση της υγιεινής της παραγόμενης τροφής, της ασφάλειας του προσωπικού και όλων των απαραίτητων πρωτοκόλλων της υγειονομικής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος» της τοπικής Εκκλησίας  διαθέτουν πια σύγχρονες υποδομές-χώρους αλλά και επαγγελματικό εξοπλισμό  κουζίνας. Μέσω του νέου έργου τα Συσσίτια θα μπορέσουν  να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των καιρών, αποκτώντας σύγχρονα μηχανήματα και συσκευές  εναρμονισμένες  με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες και τα υψηλότερα διεθνή  πρότυπα.

500 μερίδες φαγητού καθημερινά

          Τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», αποτελούν από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας προσφέροντας καθημερινά σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς περίπου 500 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή ενός στρατού αγάπης εθελοντών και εθελοντριών. Έχουν τιμηθεί για το έργο τους πολλές φορές από διάφορους φορείς, με σημαντικότερη στιγμή τη βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

          Στα Συσσίτια υπό την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, Πρωτοπρ. π. Ευάγγελου Πουλατσίδη, π. Κυριάκου Κοκελίδη και π. Βασίλειου Γκαντά και τη συνδρομή δεκάδων εθελοντριών – εθελοντών ετοιμάζονται οι μερίδες φαγητού, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονται, για πρακτικούς λόγους, στους Ιερούς Ναούς της πόλης και από εκεί παραλαμβάνουν το φαγητό οι δικαιούχοι.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, στην διευθύντρια κα Μπέττυ Παρτσαλίδου και τους συνεργάτες της, στους τρεις  Δήμους και τους φορείς μέλη του Δ.Σ.,  αλλά και στους  τεχνίτες και μηχανικούς για την ουσιαστική τους βοήθεια προκειμένου  να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση  του σημαντικού αυτού έργου.

          «Μέσα στους χώρους της Ιεράς μας Μητροπόλεως έχει αναπτυχθεί ένα ευρύ και πολυσχιδές ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό έργο. Όπως όμως έχω πει και παλαιότερα δεν είμαστε περήφανοι για τα Συσσίτια, διότι είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας τον 21ο αιώνα να υπάρχουν συσσίτια. Δεν είναι από τις δομές για τις οποίες αισθανόμαστε υπερήφανοι. Παρά ταύτα όμως, ως Εκκλησία, οφείλουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και σε αυτόν τον αγώνα η υλοποίηση αυτού του έργου για τα Καθημερινά Συσσίτια θα μας βοηθήσει για να συνεχίσουμε τη μεγάλη μας προσπάθεια προς όφελος των  απόρων και εμπερίστατων συνανθρώπων μας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.