Το Ωραιόκαστρο υποδέχτηκε το καλοκαίρι με την Ορχήστρα Νέων Δίου

Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών του δήμου Ωραιοκάστρου την Κυριακή 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Η προχθεσινή εκδήλωση είχε ως θέμα, «τις Γεύσεις, τα Χρώματα, τις Μελωδίες» 

Σχετικά με τις γεύσεις, οι γυναίκες του Ωραιοκάστρου παρουσίασαν μικρασιατικές συνταγές με φαγητά, γλυκά και εδέσματα, σε σχέση με τα χρώματα, τοπικοί καλλιτέχνες παρουσίασαν έργα ζωγραφικής, ενώ οι μελωδίες ανατέθηκαν στην Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με σολίστ την Φιλιώ Σέρβου και τον Αλέξη Ηλιάδη υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πατρή. Κατά γενική ομολογία  η ορχήστρα κατέπληξε με το μουσικό πρόγραμμα που  παρουσίασε καθώς και την αρτιότητα εκτέλεσης των τραγουδιών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης, η πρόεδρος του συλλόγου κ. Άννα Ραφαηλίδου και ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος.

Παρευρέθηκαν βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι φορέων του δήμου και όλης της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα τελείωσε αργά το βράδυ με χορό, κρασί και πολλά εδέσματα.