Συνάντηση της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με το Δ.Σ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Πιερίας

Πολιτική

Με το Δ/Σ της Ε.Φ.Ε.Ε.Π με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Στέργιο Σιδερίδη συναντήθηκε η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Ακολούθησε μια ειλικρινής και σε βάθος συζήτηση για τα προβλήματα ενός κλάδου που ακόμη και σε καιρό πανδημίας και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ήταν δυναμικά κι αποτελεσματικά παρών στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Π κ. Σιδερίδης κατέθεσε αναλυτικά τις προτάσεις του κλάδου ιεραρχώντας τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους λογιστές.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε την άμεση ανάγκη να υλοποιηθεί επιτέλους η πιστοποίηση των νομίμων ασκούντων Λογιστών –Φοροτεχνικών για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης της άδειας ασθένειας του λογιστή με παράλληλη παράταση όλων των υποχρεώσεων των φορολογουμένων. Η συγκεκριμένη άδεια έχει θεσμοθετηθεί μόνο για τις περιπτώσεις ασθενείας από covid 19, αφήνοντας ακάλυπτες τις περιπτώσεις όλων των υπόλοιπων ασθενειών, ακόμη και της νοσηλείας ή του θανάτου.

Στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί το “myData”, τη συνεπακόλουθη μεγάλη πίεση που δημιουργεί στην ήδη υπερδιογκωμένη ύλη εργασίας των λογιστικών – φοροτεχνικών γραφείων, αλλά και την άδικη και παράλογη επιβολή προστίμων για τυχόν παραβάσεις και αποκλίσεις από ένα σύστημα που δεν είναι ολοκληρωμένο τεχνικά και που σύμφωνα με τους λογιστές-φοροτεχνικούς έπρεπε να λειτουργήσει τμηματικά, αναφέρθηκαν τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε.Π.

Στην συνέχεια αναφέρθηκαν και σε άλλα αιτήματά τους, όπως την άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, αφορολόγητο στις 12.000 Ευρώ, απλοποίηση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, αλλά και την ανάγκη λειτουργικής ενοποίησης και διασύνδεσης της πληθώρας πλατφορμών, που συνιστούν ενδεχομένως μοναδικό φαινόμενο πανευρωπαϊκά, και της άντλησης όλων των απαραίτητων οικονομικών στοιχείων από την ΑΑΔΕ.

Τέλος αναφέρθηκαν στο σημαντικότατο θέμα των αδειών μητρότητας, θέμα που δεν έχει διευθετηθεί ακόμη όσον αφορά τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, σε μια εποχή μάλιστα που το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα θεωρείται από τα πλέον σοβαρά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Η βουλεύτρια κ. Σκούφα τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση των Λογιστών-Φοροτεχνικών ειδικά σε θέματα διαδικαστικά. Ζήτησε να γίνει προτεραιοποίηση των αιτημάτων του λογιστικού – φοροτεχνικού κλάδου, ώστε να ακολουθήσει η άμεση κοινοβουλευτική ανάδειξή τους. Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε η κ. Σκούφα, θα συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί τα δίκαια αιτήματα της Ε.Φ.Ε.Ε.Π .