Επίσκεψη  του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελου Συρίγου,  στην έδρα της Π.Ε.  Πιερίας

Πολιτική

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο σε θέματα ανώτατης εκπαίδευσης και Αν. Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, κο Άγγελο Συρίγο.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη για εκπαιδευτικά ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Π.Ε. Πιερίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistic του ΔΙ.ΠΑ.Ε. που εδρεύει στην πόλη μας, το οποίο επισφραγίζει και την αγαστή συνεργασία ετών.

Επιπλέον συζητήθηκαν τρόποι στήριξης του πανεπιστημιακού μας τμήματος, καθώς τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Αντιπεριφερειάρχης, κα Σοφία Μαυρίδου, έχουν θέσει υψηλά στην ατζέντα τους την εκπαίδευση, ενώ κοινός στόχος αποτελεί η αναβάθμιση και η βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού του τμήματος, η εύρεση φοιτητικής στέγης, αλλά και η διασύνδεση των αντίστοιχων σπουδών με την αγορά εργασίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση της συνέχισης της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για κάθε εκπαιδευτικό ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της.