Κατερίνη -Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας: “Είναι ένα Τμήμα το οποίο θα στηρίξουμε” (φωτο + video)

Κοινωνία Πολιτική

Στην Κατερίνη βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, ο οποίος επισκέφτηκε το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Ο υφυπουργός , τον οποίο συνόδευαν οι βουλευτές Φώντας Μπαραλιάκος και Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του Τμήματος Δημήτρη Τριανταφύλλου, μέλη του Διοίκησης και καθηγητές στους χώρους του ιδρύματος.

Σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στα ΑΕΙ της χώρας, λόγω των εκλογών των φοιτητών για την ανάδειξη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων τους. Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε τους φοιτητές και συνομίλησε μαζί τους.

Σε δήλωση του ο Υφυπουργός έκανε λόγο για ένα “νοικοκυρεμένο Τμήμα το οποίο προσφέρει σε μια πολύ σημαντική παράμετρο της ελληνικής οικονομίας”, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα είδε. “Είναι ένα Τμήμα το οποίο θα στηρίξουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων στην περεταίρω διασύνδεση του Τμήματος με την αγορά εργασίας και τα θέματα φοιτητικής μέριμνας όπως η πιθανότητα να στεγάζονται σε φοιτητικές εστίες. “Το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις”, υπογράμμισε.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Κατερίνη, έχει ένα αξιολογότατο έργο.

“Έργο που το πιστοποιούν τα 300 άρθρα των καθηγητών του σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, τα 25 ερευνητικά του έργα, χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς, εθνικούς και ιδιωτικούς πόρους, η πρωτιά του σε χρηματοδοτήσεις μεταξύ των Τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Επίσης, το τεκμηριώνει η υψηλή θέση που κατέχει στην προτίμηση για δεκάδες επιτυχόντες των Πανελληνίων. Και πως να μην συμβεί αυτό, άλλωστε, όταν το 84% των πτυχιούχων του απορροφάται από την αγορά μέσα σε ένα 6μηνο μετά το πέρας των σπουδών τους. Επιπροσθέτως, εξετάσθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές διασύνδεσης του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας της πόλης μας με την αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των παρεχόμενων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του και η προοπτική κάλυψης αναγκών φοιτητικής στέγασης.

Ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «νοικοκυρεμένο» , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τμήμα της πόλης μας και δήλωσε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου προς αυτό. Από την πλευρά μου τόνισα πως τα Logistics αποτελούν έναν σημαντικό επαγγελματικό κλάδο με λαμπρό μέλλον και ότι είναι ευτύχημα να διαθέτουμε αυτό το Τμήμα στην πόλη μας. Έδωσα τα συγχαρητήρια μου στην διοίκηση και στους καθηγητές του τμήματος για το υψηλό επίπεδο εξειδικευμένης γνώσης που παρέχουν στους φοιτητές και έχουν κάνει το τμήμα περιζήτητο στις επιλογές των υποψηφίων φοιτητών.

Κατά την συζήτησή μας αναδείχθηκαν ευκαιρίες και δυνατότητες που υπάρχουν τόσο από την πλευρά της πολιτείας όσο και τοπικά, ώστε το συγκεκριμένο τμήμα να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Υφυπουργό για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία του σήμερα στην Κατερίνη”.