Τα χρυσά κορίτσια του μπάσκετ

Αθλητικά Απόψεις

Αρκετά χρόνια τώρα τα κορίτσια στο μπάσκετ του Πιερικού Αρχέλαου προσφέρουν στους φίλους του αθλήματος, και όχι μόνο, τεράστιες συγκινήσεις σε όλα τα τμήματα που αγωνίζονται. Η μεθοδική, διαχρονική προσπάθεια από όλους τους ανθρώπους που στελεχώνουν το σύλλογο αποφέρει καρπούς και το μπάσκετ της πόλης διαφημίζεται πανελλαδικά.

  Η ομάδα των γυναικών με την τεράστια νίκη επί της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον τρίτο όμιλο της Α2 κατηγορίας, έφερε στη μνήμη μας στιγμές από το παρελθόν (1981-1982). Τότε που η αντρική ομάδα του Πιερικού ανέβαινε στην Α’ Εθνική κατακτώντας τη νίκη επί του Νέστορα Θεσσαλονίκης στο αλησμόνητο μπαράζ της Λάρισας.

  Οι θυσίες των κοριτσιών σε όλη την αγωνιστική περίοδο, (μην λησμονούμε πως οι περισσότερες αθλήτριες είναι μαθήτριες, φοιτήτριες), δικαιώνονται με τα αποτελέσματα. Το επίτευγμα είναι τεράστιο. Μα πάνω από όλα κερδισμένο είναι το μπάσκετ, ο αθλητισμός, η υγιής έκφραση της ζωής μέσα από δράσεις που προάγουν την ευγενή άμιλλα και τον πολιτισμό.

  Μέσα στη ζωή και στον αθλητισμό εναλλάσσονται και οι χαρές με τις λύπες. Οι σκέψεις όλων μας αυτή τη στιγμή στρέφονται στην άτυχη και ταλαντούχα διεθνή αθλήτρια του Πιερικού Αρχελάου, την Δόμνα Μάντζιου. Ο τραυματισμός της στον αγώνα της Κυριακής ήταν το μελανό σημείο που προκάλεσε ανησυχία στους πάντες. Η Δόμνα έχει τις θερμές ευχές όλων των Κατερινιωτών για ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στα παρκέ που τόσο αγαπά και «ζωγραφίζει» με την μπασκετική της ευφυΐα.

  Τα κορίτσια του Πιερικού Αρχελάου έγραψαν τη δική τους λαμπρή ιστορία στο χώρο του  αθλητισμού. Το μέλλον τους ανήκει. Ακόμη και η συμμετοχή τους σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία αποτελεί μεγάλη επιτυχία για όσους γνωρίζουν από πρωταθλητισμό.

  Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες του συλλόγου, σε όλες τις προπονήτριες, τους προπονητές, τους παράγοντες που έχτισαν την ομάδα, σε όλους όσους μοχθούν για να στεγάζουν τα παιδιά μας σε χώρους ψυχοσωματικής άθλησης.

  Γιάννης Τσαπουρνιώτης