Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας σε εκδηλώσεις μνήμης για τον Άλκη Καμπανό

Αθλητικά

Το «παρών» σε δύο συμβολικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Άλκη Καμπανού έδωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας, στέλνοντας  το μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και υπέρ της ενίσχυσης του αθλητισμού.

       Ο κ. Χαριστέας, ο οποίος ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα έχει οριστεί πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας, παραβρέθηκε στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου των Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας σε «Γήπεδο Άλκη Καμπανού», που διοργάνωσε ο Δήμος Παύλου Μελά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που είχε κεντρικό σύνθημα το «Όχι στην οπαδική βία», πραγματοποιήθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή 200 παιδιών.

       Επίσης ο κ. Χαριστέας παραβρέθηκε σε κολυμβητικούς αγώνες που έγιναν στο «Ποσειδώνιο» με αφορμή της παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό. Στην αρχή της εκδήλωσης οι αθλητές έριξαν συμβολικά στην πισίνα ένα στεφάνι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού. Στη συνέχεια επακολούθησε η διαγωνιστική διαδικασία με πάνω από 600 συμμετοχές, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό για την ενίσχυση  του συλλόγου «Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό» που εδρεύει στην Βέροια. Παρούσα και στις δύο εκδηλώσεις ήταν η μητέρα του αδικοχαμένου Αλκη, Μελίνα Καμπανού.

       Ο κ. Χαριστέας κατά τις παρεμβάσεις του σημείωσε: «Ως πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της βίας, ως άνθρωπος του αθλητισμού, αλλά πάνω από όλα ως πατέρας, αυτό που θέλω να υπογραμμίσω προς όλους τους γονείς και τα παιδιά είναι ότι ο αθλητισμός αποτελεί τη λύση και όχι το πρόβλημα. Με την κατάλληλη παιδεία, όχι μόνο από το σχολείο και τον δάσκαλο, αλλά και από το σπίτι και τον γονιό, τον αθλητισμό και τον προπονητή, μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να εξαλείψει το φαινόμενο της βίας. Εμείς από τη μεριά μας ως Διαπαραταξιακή Επιτροπή θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε και να στηρίζουμε παρόμοιες δράσεις».