“Με όλα αυτά που συμβαίνουν και μας κάνουν να ανησυχούμε.. δεν παύουμε να μελετάμε. Και να μελετάμε σωστά”- Γράφει ο Εκπαιδευτής Πολεμικών Τεχνών Κωνσταντίνος Χουρίδης

Απόψεις

Με όλα αυτά που συμβαίνουν και μας κάνουν να ανησυχούμε.. δεν παύουμε να μελετάμε. Και να μελετάμε σωστά. Η γνώση δεν σταματάει.
Συνεχίζουμε να είμαστε κοινωνικοί. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε. Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε. Συνεχίζουμε να αποτελούμε κρίκο σε αυτό που λέγεται κοινωνία ή ομάδα . Ανάμεσα σε όλα αυτά που κέρδισα επί της γνώσης υφιστάμενης και όπως γνωρίζουμε όλοι, αυτοί που ξεχωρίζουν για την ποιότητά του έργου τους και τους κάνει μοναδικούς στην κοινωνία, προστίθεται ακόμη ένα πιο ισχυρό μοτίβο στις επιλογές μας, το οποίο δεν είναι κάτι άγνωστο απ’ το να καταφέρει κανείς να διακρίνει ανθρώπους ταξινομώντας τους στην κατηγορία που ανήκουν. Είναι αρκετά δύσκολο. Γιατί μόνον τότε προοδεύεις ως ύπαρξη μοναδική.

Ο καθένας αρμόζει στην δίκαιη γραμμή του πεπρωμένου του ανάλογα με το επίπεδο νοημοσύνης που έχει καλλιεργήσει, αξιολογείται με τις πράξεις του, τους κόπους του, τις φιλανθρωπίες του, στην διάρκεια της ζωής του.

Αμείβεται ηθικά, ανάλογα με τι υπηρεσίες έχει προσφέρει στην εργασία στην οικογένεια και στους γύρω συνανθρώπους του.

Δεν ισοπεδώνουμε αξίες και ιδανικά καλύπτοντας την διαστροφή στο χάσμα των γενεών και δεν τα συγκρίνουμε όλα στην ίδια αξία της χρυσής ζυγαριάς.

Ειδικά δε όταν πρόκειται να ταξινομήσετε ανθρώπους σε σκιές ή ανθρώπους σε ύπαρξη. Δηλαδή με ποιους θα πορεύεστε και ποιους θα αγνοήτε ισόβια εν ζωή.

Το δυσκολότερο σαφώς όταν ξεκινάτε από τον πιο στενό οικογενειακό κύκλο και οι αποφάσεις είναι συνθλιπτικές με βαρύ τίμημα πολλές φορές και συνεχίζει να απλώνεται στον ευρύτερο γνωστό ή φιλικό κόσμο. Η ισορροπία με την συνείδηση και το ψυχικό περιβάλλον, επέρχεται απομακρύνοντας κάθε λογής ανθρώπινης μορφής ή παρασιτοειδής υπόστασης, αψηφώντας την χωριάτικη κουλτούρα της λεγόμενης γειτονιάς των γνωστών κηφήνων. Όταν ξεσκεπάσετε τους κακόβουλους και ανήθικους σφραγίζετε καλά τον κάδο. Αυτό είναι ενα βήμα ανωτερότητας.
Κωνσταντίνος Χουρίδης© 2022  Copyright all right reserved

Author/Poet/Instructor (Pro Box Kick Boxing) /Programmierer/Kryptograph © 2022 Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου. Όλα τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά δικαιώματα στις παραπάνω μικρογραφίες αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ή δημοσίευση σε οποιαδήποτε μορφή καθώς και κάθε χρήση των κειμένων σε οποιαδήποτε άλλο μέσο για εμπορικούς σκοπούς χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη και κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.