Παλιά σιδηροδρομική γραμμή Πλαταμώνα: Σύνταξη και η υποβολή μελέτης, ώστε να παραχωρηθεί κατά χρήση μέρος της κατηργημένης γραμμής

Πολιτική

«Χαίρομαι που συμβάλλω στην επίλυση ενός σοβαρού ζητήματος, που για χρόνια ταλανίζει τους κατοίκους του Πλαταμώνα, ενός διαχρονικού και δίκαιου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής, το οποίο υποστηρίζοντας τη σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου, κ. Βαγγέλη Γερολιόλου, μετέφερα κι εγώ επανειλημμένα στις αρμόδιες αρχές.

Το πρώτο βήμα έγινε πριν από μήνες, με τον αποχαρακτηρισμό από γραμμή σε αναστολή σε γραμμή κατηργημένου δικτύου, και ευχαριστώ θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες που έκαναν δεκτό το σχετικό αίτημα του Δήμου.

Μετά δε, την πρόσφατη συνάντηση με τη Διοίκηση της ΓΑΙΟΣΕ που πραγματοποιήσαμε με το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, κ. Βαγγέλη Γερολιόλο, θα ακολουθήσουν ενέργειες από το Δήμο, σε συνεννόηση πάντα με την τοπική κοινωνία και τις υπηρεσίες της ΓΑΙΟΣΕ, όπως η σύνταξη και η υποβολή της σχετικής μελέτης, ώστε να παραχωρηθεί κατά χρήση μέρος της κατηργημένης γραμμής.

Είναι βέβαιο, ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει μετά τη χρονοβόρα και εξονυχιστική διαδικασία και τη μεγάλη προσπάθεια της Διοίκησης του Δήμου Δίου – Ολύμπου, προσπάθεια την οποία προσωπικά στηρίζω κι εγώ με σειρά ενεργειών, θα αποβεί προς όφελος της τοπικής κοινότητας και θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τον Πλαταμώνα, προς όφελος φυσικά και όλης της Πιερίας», αναφέρει η ανακοίνωση της βουλευτή Πιερίας Άννας Μάνη Παπαδημητρίου