Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) κ. Ε. Σκούφα με τον αντιδήμαρχο δόμησης κ. Γιώργο Νταντάμη

Πολιτική

Στο πλαίσιο ουσιαστικών επαφών και διαλόγου με φορείς της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να υπάρξει καταγραφή των αναγκών του νομού, συναντήθηκε την Πέμπτη 24-5 η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα στο Δημοτικό Μέγαρο με τον αντιδήμαρχο δόμησης κ. Γιώργο Νταντάμη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νταντάμης ενημέρωσε την κ. Σκούφα για θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του και συγκεκριμένα για την εξέλιξη θεμάτων όπως το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα δώσει λύσεις σε θέματα που για χρόνια ταλαιπωρούν τους κατοίκους και επισκέπτες της Κατερίνης.

Ο κ. Νταντάμης ενημέρωσε τη Βουλευτή για την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της σύνδεσης πεζοδρόμων και δρόμων, η οποία σε συνάρτηση με την κατασκευή ποδηλατόδρομου, θα εκσυγχρονίσει και θα κάνει ακόμη πιο φιλική και προσβάσιμη την πόλη για όλους τους κατοίκους κι επισκέπτες της. Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα την κατασκευή του ποδηλατόδρομου, η χρηματοδότηση του έργου έχει μεν εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθυστερεί όμως ακόμη, η έγκριση των σχετικών μελετών.

Η κ. Σκούφα ενημερώθηκε ακόμη για την ένταξη όλου του Δήμου Κατερίνης στο έργο “Χωρικού Σχεδιασμού”, πράγμα που όπως δήλωσε ο κ. Νταντάμης με την ολοκλήρωσή του και τον καθορισμό των νέων χρήσεων γης θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Δήμου με ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο, ενταγμένο στις ανάγκες της εποχής μας.

Ακόμη, συζητήθηκε η πορεία της μελέτης για την αναβάθμιση του παλιού εργοστασίου στο Σ. Σταθμό και η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο.

Η κ. Σκούφα έθεσε το θέμα της επιτακτικής ανάγκης να υπάρξει άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής, ώστε να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα προκειμένου τουλάχιστον η πρωτεύουσα του νομού να γίνει πραγματικά προσβάσιμη σε ΑμεΑ. Οι δύο αιρετοί, συζήτησαν ακόμη το θέμα δημιουργίας και ύπαρξης χώρων στάθμευσης για αναπηρικά αυτοκίνητα, μέσα στην πόλη.

Η κ. Σκούφα ευχαρίστησε τον κ. Νταντάμη για την ενημέρωση και τόνισε ότι είναι θεσμικά δίπλα σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Θα παρεμβαίνει δε, κοινοβουλευτικά και θεσμικά σε θέματα που χρήζουν παρέμβασης και βελτίωσης, ενώ θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις και με άλλους αντιδημάρχους, ώστε να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς τους.