Μήνυμα Βουλεύτριας κ. Σκούφα για την επέτειο 201 χρόνων από την Επανάσταση του ‘21

Πολιτική

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ!

Η 25η Μαρτίου αποτελεί μία ημέρα ξεχωριστή, μια μέρα που έχει γραφτεί ανεξίτηλα στις λαμπρές σελίδες της νεότερης και σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.  

Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Επανάσταση των Ελλήνων κι Ελληνίδων του 1821 ενάντια στον οθωμανικό ζυγό. Μια Επανάσταση, βαθιά συνυφασμένη στις συνειδήσεις του έθνους μας με ένα εξίσου λαμπρό γεγονός της θρησκευτικής μας παράδοσης : τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

201 χρόνια μετά, οι Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού της γης, αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλες τις ηρωικές μορφές, οι οποίες εμπνευσμένες από τους στίχους του “Θούριου” και του “Ύμνου εις την Ελευθερίαν”, δεν δείλιασαν, δεν φοβήθηκαν μπροστά στο μέγεθος του εχθρού, στον οποίο ήταν υπόδουλοι για 400 χρόνια.

Με το σύνθημα “Ελευθερία ή Θάνατος”, διεκδίκησαν και πέτυχαν το αρχικά και φαινομενικά ακατόρθωτο : την εκπλήρωση του Υπέρτατου Αγαθού για Ελευθερία κι Εθνική Ανεξαρτησία.

Εμείς οι νεότερες και νεότεροι, ας διδαχθούμε από τη γενναιότητα, το ήθος και την τόλμη των προγόνων μας και ας υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας την αξία της αλληλεγγύης,  της συλλογικότητας, των ιδανικών, αρχών κι αξιών!

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Ελληνίδες κι Έλληνες!