Παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών οι εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της ομαδικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης (βίντεο + φωτο)

Κοινωνία

Παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των θυμάτων κατοχής και συγκεκριμένα, της ομαδικής εκτέλεσης των 43 Ελλήνων πατριωτών από τους Γερμανούς με πρώτο τον αείμνηστο Δήμαρχο Κατερίνης Αιμίλιο Ξανθόπουλο, τον Φλεβάρη του 1943 στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενώ για εκείνες τις συγκλονιστικές και “μαύρες” σελίδες της Ιστορίας της χώρας μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Κατερίνης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Αναστάσιος Παπαζήσης. Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν τα ονόματα των εκτελεσθέντων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

“Τιμούμε τη θυσία των Ελλήνων πατριωτών μεταξύ των οποίων ήταν και ο δήμαρχος Κατερίνης Αιμίλιος Ξανθοπουλος, που εκτελέσθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Φεβρουάριο του 1943 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η θυσία τους δεν θα ξεχαστεί ποτέ! Ευχαριστώ τον υφ. Εσωτερικών Σταύρο Καλαφάτη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην τελετή μνήμης, καθώς και τον πρώην δήμαρχο Κατερίνης Αναστάσιο Παπαζήση για τη συγκινητική ομιλία του!”, αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.