Πρώτη συνεδρίαση  για την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων

Κοινωνία

Την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση πραγματοποίησε την Πέμπτη, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κατερίνης, υπό την προεδρία της Δημοτικής Συμβούλου Πιπίτσας Μακρίδου και με τη συμμετοχή των μελών – εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων.

«Το έργο που οφείλει να επιτελέσει η Επιτροπή είναι σημαντικό, ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου πολύ συχνά απασχολούν την επικαιρότητα τραγικά περιστατικά εις βάρος των γυναικών» είπε στην τοποθέτησή της η πρόεδρος της Επιτροπής. Η κ. Μακρίδου, αφού καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής, σημείωσε ότι το ενδιαφέρον το Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Κατερίνης. Ωστόσο αυτή η Επιτροπή έχει έναν άλλον ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα του αλληλοσεβασμού μεταξύ των δύο φύλων, ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που είναι η εμπέδωση της ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Η πρώτη συνεδρίαση, συμπίπτει με την προετοιμασία των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και ήδη κατατέθηκε μια σειρά προτάσεων, για την προώθηση του μηνύματος της ισότητας. Μια από τις προτάσεις αφορά την δημιουργία βιντεοσκοπημένου μηνύματος, όπου γυναίκες διαφόρων ηλικιών από όλους τους χώρους (πολιτικό, αθλητικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοικητικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό, συνδικαλιστικό κλπ), θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πτυχές του αγώνα τους για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ή και αντιμετωπίζουν για την καθιέρωσή τους στο χώρο όπου δραστηριοποιούνται.

Στις προθέσεις της Επιτροπής είναι η διοργάνωση παράλληλων δράσεων με θέμα τη γυναίκα όπως έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, υπαίθρια έκθεση προϊόντων γυναικείων συνεταιρισμών, καθώς και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με τμήματα γυναικών συλλόγων της περιοχής μας.