Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 11 κατηγορουμένων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές σε Κατερίνη και διάφορες περιοχές – Βίντεο με τον τρόπο δράσης τους

Κοινωνία

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος (11) ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας και η οποία εξαρθρώθηκε την 1-2-2022 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο παράλληλων συντονισμένων επιχειρήσεων σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Αχαρνές, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και στην Θεσσαλονίκη και στη Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων κλοπών και ληστειών, ληστεία (ληστρική κλοπή) από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος (κλοπή) ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατά μόνας, παράνομη κατοχή όπλων, κατοχή όπλων για θήρα χωρίς άδεια και φυσιγγίων όπλου για θήρα, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παράνομη κατοχή κροτίδων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών με συγκεκριμένη μεθοδολογία από καταστήματα super market , σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας, αποκαλύφθηκε, μετά από επισταμένη έρευνα, η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, με συστηματική και μεθοδική δράση, υποδομή και διακριτούς ρόλους των μελών της.

Η εγκληματική οργάνωση είχε αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία για την κλοπή προϊόντων, από καταστήματα super market , παρακάμπτοντας τα αντικλεπτικά συστήματα στις θύρες εισόδου αυτών.

Στα υπόλοιπα καταστήματα τα μέλη της οργάνωσης, προσποιούμενα τους πελάτες, με τη συμμετοχή πάντα μιας γυναίκας στην ομάδα, αναζητούσαν σημεία με μικρή κυκλοφορία υπαλλήλων και πελατών, αφαιρούσαν τον αντικλεπτικό μηχανισμό του προϊόντος που είχαν στοχοποιήσει και τον απέρριπταν σε μη ορατά σημεία του καταστήματος.

Στη συνέχεια για την εξαγωγή των κλοπιμαίων από τα καταστήματα, είτε τα κάλυπταν με διαφημιστικά φυλλάδια που προμηθεύονταν από τα ίδια τα καταστήματα, είτε η γυναίκα της σπείρας τα απέκρυπτε κάτω από τα ρούχα της, φορώντας συνήθως μακρύ φουστάνι.

Από τη μέχρις στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -75- περιπτώσεις κλοπών και -1- ληστεία που έχουν διαπραχθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας.

Επιπρόσθετα, σε βάρος των συλληφθέντων έχουν σχηματιστεί κατά το παρελθόν πλήθος δικογραφιών για ομοειδή αδικήματα και σε πολλές εξ’ αυτών τα μέλη της οργάνωσης είναι συγκατηγορούμενοι.

Επίσης, κατόπιν της ιδίας Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δίνεται στη δημοσιότητα βιντεοληπτικό υλικό που καταγράφει τη διάπραξη κλοπών από τα μέλη της οργάνωσης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319305 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 9-6-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

https://www.youtube.com/watch?v=dZwtunU69cU&t=1s&ab_channel=%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-HellenicPolice

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΣΑΜΑΡΑ Χριστίνα του Γεωργίου και της Άννας, γεννηθείσα την 23-8-1964 στο Μακροχώρι Ημαθίας,

2. ΚΑΤΣΟΥΛΗ Γεώργιο του Ιωάννη και της Κυριακής, γεννηθέντα την 1-1-1956 στη Βέροια Ημαθίας,

3. ΚΑΤΣΟΥΛΗ Γεώργιο του Χρήστου και της Μελπομένης ΣΕΡΙΦ, γεννηθέντα την 6-2-2002 στα Γιαννιτσά Πέλλας,

4. ΚΑΤΣΟΥΛΗ Βασιλική του Γεωργίου και της Χριστίνας ΣΑΜΑΡΑ, γεννηθείσα την 30-5-1987 στη Λάρισα,

5. ΜΠΟΤΗ Κωνσταντίνο του Γεωργίου και της Σοφίας ΧΑΙΔΑΡΟΓΛΟΥ, γεννηθέντα την 16-7-1986 στη Θεσσαλονίκη,

6. ΚΑΤΣΟΥΛΗ Χρήστο του Ιωάννη και της Κυριακής ΑΡΙΦ, γεννηθέντα την 25-9-1971 στα Τρίκαλα,

7. ΤΑΦΑΝΙ Ευθυμία του Αργιάν και της Άλμα, γεννηθείσα την 18-12-1995 στην Αλβανία,

8. ΚΑΤΣΟΥΛΗ Παναγιώτα του Χρήστου και της Θεοδώρας ΒΙΛΑΝΑΚΗ, γεννηθείσα την 7-7-1994 στη Λάρισα,

9. ΚΑΤΣΟΥΛΗ Κωνσταντίνα του Χρήστου και της Θεοδώρας ΒΙΛΑΝΑΚΗ, γεννηθείσα την 9-10-1995 στη Λάρισα,

10. ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗ Φανή του Ιωάννη και της Χριστίνας ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ, γεννηθείσα την 9-10-1985 στον Πειραιά,

11. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ Μαρίνα του Θωμά ΚΑΤΣΟΥΛΗ και της Ελευθερίας, γεννηθείσα την 3-9-2000 στη Βέροια Ημαθίας.