Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να στελεχωθούν περαιτέρω οι συνοριακοί σταθμοί με προσωπικό, για τη στήριξη του οδικού τουρισμού της Πιερίας

Πολιτική Τουρισμός

Η κυρία Μάνη είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας αλλά και με όλους τους φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Πιερίας.

Ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα που της επισήμαναν, είναι αυτό της ταχείας διέλευσης των τουριστών και επισκεπτών από τους συνοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας, για τη στήριξη του οδικού τουρισμού, που συνιστά οικονομικό κεφάλαιο για την Πιερία, αλλά και για όλη την Βόρεια Ελλάδα. 

Ήδη όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, θα ενισχυθεί το Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα με 34 άτομα προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας από τον ερχόμενο Μάρτιο, εξέλιξη ιδιαίτερα θετική.

Επειδή θα είναι σημαντικό να ενισχυθούν αναλόγως και οι λοιποί συνοριακοί σταθμοί, μεταξύ αυτών και το Τ.Δ.Ε. Ευζώνων, η Βουλευτής κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με την οποία ζητά την ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό όλων των συνοριακών σταθμών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Τ.Δ.Ε. Ευζώνων, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και έγκαιρα οι τουριστικές ροές ενόψει της θερινής περιόδου.

«Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον οδικό τουρισμό της Πιερίας, με επισκέπτες από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, όλες οι πύλες εισόδου της χώρας να ενισχυθούν περαιτέρω με προσωπικό, ώστε να διευκολυνθεί ο οδικός τουρισμός που θα τονώσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων και για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου αλλά και όλων των επαγγελματιών της Πιερίας».