Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Αρδευτικά έργα, οικονομική ενίσχυση καπνοπαραγωγών, ο νέος Αναπτυξιακός νόμος και το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα

Αγροτικά Πολιτική

Κατά τη συνάντηση που είχε η Βουλευτής με τη διοίκηση και παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας και Αγίου Σπυρίδωνα, τα παραπάνω θέματα τέθηκαν στο επίκεντρο.

Η κυρία Μάνη αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη πολύ θετική εξέλιξη για καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας αλλά και όλης της Ελλάδας. Η έγκριση οικονομικής ενίσχυσης,  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσφέρει μια σημαντική ανάσα σε όλους τους καπνοπαραγωγούς που δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Βουλευτής ενημέρωσε επίσης για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Στύλιο και με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κύριο Δημήτρη Παπαγιαννίδη, στους οποίους επισήμανε την ανάγκη να προωθηθούν στην Πιερία, μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή, νέα αρδευτικά έργα. Επίσης, η κυρία Μάνη τόνισε ότι είναι σε επαφή και με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και θα στηρίξει κάθε σχετική πρωτοβουλία, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην περιοχή τα κατάλληλα αρδευτικά έργα που θα αυξήσουν την παραγωγή και θα αναβαθμίσουν συνολικά τον πρωτογενή τομέα. 

Τέλος, συζήτησαν για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, που ψηφίστηκε προ ολίγων ημερών, και προσφέρει σημαντικές δυνατότητες, μεταξύ άλλων και για τις αγροτικές επιχειρήσεις που στοχεύουν να επενδύσουν στον τομέα της Αγροδιατροφής.

Οι παραγωγοί επισήμαναν ότι σε συνέχεια των πρόσφατων μέτρων είναι ανάγκη να στηριχτούν περαιτέρω από την Κυβέρνηση ώστε να μειωθεί το κόστος της παραγωγής.

Όπως και η ίδια επισήμανε «στόχος μέσα από τη διαρκή επαφή και επικοινωνία τόσο με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς όσο και με τους αρμοδίους κρατικούς φορείς, είναι η διαρκής εξέλιξη του πρωτογενή τομέα και η έμπρακτη στήριξη των παραγωγών της Πιερίας και όλης της χώρας. Στεκόμαστε συνεχώς δίπλα τους προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».