Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποδέχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Τουρισμός

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2022 προσέγγισε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου το πρωί.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky, της εταιρίας Viking, προερχόμενο από το Βόλο.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης καλωσόρισε τους επιβάτες, κυρίως Αμερικανούς και Καναδούς, παρέχοντας πληροφοριακό υλικό, χάρτη της πόλης προστατευτικές μάσκες και δώρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τοπικά προϊόντα.

Λεωφορεία αναχώρησαν από το λιμάνι, προκειμένου οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου να ξεναγηθούν στη Θεσσαλονίκη όσο και σε αρχαιολογικούς προορισμούς και ενδιαφέροντα σημεία γύρω από αυτήν.
Το city tour διάρκειας 4 ωρών, περιλάμβανε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο, τον Άγιο Δημήτριο, τα Κάστρα της Πόλης και το Λευκό Πύργο.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί ως home porting, και η πρώτη άφιξη θα πραγματοποιηθεί την Πρωτομαγιά από πολυβραβευμένη εταιρία η οποία αποτελεί το νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Προερχόμενο από τον Πειραιά, θα προσεγγίζει το λιμάνι της κάθε Κυριακή.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: ο κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος της κρουαζιέρας στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντικός. Ελάχιστες πόλεις στον κόσμο έχουν το λιμάνι τους, στην καρδιά τους και σε πολύ κοντινές αποστάσεις από μνημεία και αξιοθέατα της Βόρειας Ελλάδας.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης επενδύει και υποστηρίζει κάθε ενέργεια που βάζει τη Θεσσαλονίκη σε δυναμική θέση στον χάρτη της κρουαζιέρας και του home port.

Η κ. Πατουλίδου συναντάται σήμερα με την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Θεοδώρα Ρήγα προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα συνεργασίας των δύο φορέων. Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης είναι ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.