Διευρύνεται η συνεργασία Π.Ε. Πιερίας και Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ και στον τομέα του τουρισμού

Τουρισμός

Τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη,  επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Κατά την επίσκεψή της είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με καθηγητές και εργαζομένους όσο και με τους φοιτητές, να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του Τμήματος και να ενημερωθεί για τις υποδομές και τις δυνατότητες που έχει αναπτύξει το Τμήμα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης  που είχε με τον Πρόεδρο του Τμήματος Καθηγητή κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου και τα μέλη ΔΕΠ Καθηγητές κ.κ. Δημήτρη Αηδόνη και Χάρη Αχίλλα, τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό και την αειφόρο τοπική ανάπτυξη. Αναζητήθηκαν πεδία περαιτέρω συνεργασίας και επικοινωνίας στους παραπάνω τομείς μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Τμήματος με τη μορφή ανταλλαγής τεχνογνωσίας, κατάρτισης προγραμμάτων και δόμησης κοινών ερευνητικών σχημάτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε τη διάθεσή της να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην καλύτερη λειτουργία της δομής, δηλώνοντας ότι η παρουσία πανεπιστημιακού Τμήματος στην Κατερίνη δημιουργεί προστιθέμενη αξία στο κοινωνικό σύνολο και συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεργασία και στον τομέα του τουρισμού που απασχολεί την πλειονότητα των φορέων, επιχειρηματιών και εργαζομένων του νομού.

Τέλος και από τις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας και η επιθυμία για υλοποίηση κοινών δράσεων, ενώ τονίστηκε πόσο σημαντικό  είναι το άνοιγμα νέων πεδίων συνεργασίας σε μία αντίληψη συνέργειας και αμοιβαίου οφέλους.