Θωμάς Αναστασιάδης: «Έχουμε μια διοίκηση που τα στελέχη της, στην πλειοψηφία τους, δείχνουν ήδη σημάδια κόπωσης και απλά διαχειρίζονται την καθημερινότητα» – Συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου Δήμου Κατερίνης

Κοινωνία Πολιτική

«Στόχος μας είναι με συνέπεια και σοβαρότητα να απαιτήσουμε από την διοίκηση έργα και παρεμβάσεις για το καλό όλων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης με τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση¨,  Θωμάς Αναστασιάδης. Σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr, ο κ. Αναστασιάδης μιλά για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς, ενώ δηλώνει ικανοποιημένος από τη δική του παρουσία στα δημοτικά έδρανα. Αναφερόμενος στη διοίκηση του Δήμου, επισημαίνει ότι χαρακτηρίζεται από έλλειψη στόχευσης, χωρίς κάποια σημαντική παρέμβαση, παρά μόνο διαχείριση της καθημερινότητας.

Η συνέντευξη

 Κάνοντας έναν απολογισμό για τη χρονιά που έφυγε είστε ικανοποιημένος από την παρουσία και συμμετοχή σας στα κοινά, ως δημοτικός σύμβουλος;

Η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο, με όσα πρέσβευα την πρώτη μέρα της εκλογής μου. Ο κόσμος που μας τίμησε με την ψήφο του το 2019, μας κατέταξε στην θέση της μείζονος αντιπολίτευσης και είμαστε ηθικά αλλά και ουσιαστικά υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυτό που μας ζήτησε ο κόσμος. Και ναι είμαι ευχαριστημένος με την έως τώρα παρουσία μου αλλά κυρίως εισπράττω ότι  είναι ευχαριστημένοι οι άνθρωποι που με στήριξαν προεκλογικά και μου λένε ότι δεν πήγε η ψήφος τους στα «σκουπίδια». Είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να αυτό-βελτιώνομαι, να προσπαθώ περισσότερο, να είμαι χρήσιμος, αλλά νιώθω ικανοποίηση γιατί ο κόσμος, μοναδικός κριτής όλων όσων ασχολούμαστε με τα κοινά, μου μεταφέρει θετικά μηνύματα για τις δράσεις μου.

 Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, ή  μειονέκτημα  του Δήμου Κατερίνης κατά την άποψη σας; Που υστερεί ο δήμος;

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη στόχευσης και οράματος από την διοίκηση. Ο Δήμος μας διοικείται «δια περιφοράς» . Ακόμα και οι δημότες που στήριξαν ή συνεχίζουν να στηρίζουν την παρούσα διοίκηση, μου μεταφέρουν ότι έως τώρα δεν έγινε τίποτε ουσιαστικό, δεν υπήρξε κάποια σημαντική βελτίωση σε κάποιον τομέα της καθημερινότητας τα τελευταία 2,5 χρόνια. Έχουμε μια διοίκηση που τα στελέχη της, στην πλειοψηφία τους, δείχνουν ήδη σημάδια κόπωσης και απλά διαχειρίζονται την καθημερινότητα. Προφανώς ο κ. Δήμαρχος που έχει την κεντρική ευθύνη να εμπνεύσει, να ορίσει και να ελέγξει στόχους και αποτελέσματα, κάτι δεν κάνει σωστά ή έχει άλλες προτεραιότητες ή επαγγελματικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να έχει περιορισμένο χρόνο. Παρακολουθούμε κάποια στελέχη της διοίκησης να εργάζονται επαρκώς αλλά στην πλειοψηφία τους αδυνατούν ακόμα και να κάνουν μια απλή εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 Είστε ικανοποιημένος από την αντιπολίτευση που έχετε ασκήσει ως συνδυασμός; Τι μηνύματα παίρνετε από τους πολίτες; 

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εάν είχε την δυνατότητα κάποιος να παρακολουθήσει τα Δημοτικά Συμβούλια, θα μπορούσε να δει και να ακούσει τις παρεμβάσεις μας αλλά σε εποχές κορονοϊού οι Δημότες ενημερώνονται σχεδόν αποκλειστικά από το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φυσικά δια ζώσης από όλους εμάς. Ο συνδυασμός μας,  κόντρα στις προβλέψεις ή τις επιθυμίες ορισμένων, είναι παρών, παρακολουθούμε στενά την διοίκηση και παρεμβαίνουμε όπου και όταν χρειάζεται. Οι πολίτες διεκδικούν περισσότερη δράση από εμάς και όπως προανέφερα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

 Ποιο είναι το στοίχημα για το 2022;

Το 2022 τρέχει ο τελευταίος προϋπολογισμός της παρούσας διοίκησης καθώς ο επόμενος του 2023 είναι προεκλογικός με ότι αυτό συνεπάγεται. Στόχος μας είναι με συνέπεια και σοβαρότητα να απαιτήσουμε από την διοίκηση έργα και παρεμβάσεις για το καλό όλων μας. Να ελέγξουμε την διοίκηση με την ίδια μεθοδικότητα αλλά πλέον να προσπαθήσουμε να ενημερωθεί και ο τελευταίος δημότης για όλα όσα αφορούν την καθημερινότητα του. Τέλος, αυτή τη χρονιά, οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα της πόλης μας!