Σάββας Χιονίδης: Αποζημιώσεις – Ανάσα για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Πιερίας

Αγροτικά Πολιτική

Μία σημαντική ανάσα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Πιερίας αναμένεται να δώσει μία σειρά από πληρωμές που ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτές τις ημέρες καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς οι αποζημιώσεις των χοιροτρόφων από τον Κορωνοϊό, αλλά και αυτές των ελαιοπαραγωγών από τις πληγές που υπέστησαν από τον παρατεταμένο παγετό το χειμώνα του 2017.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελαιοπαραγωγών χρήματα για ζημιές από τον παγετό

Ανάσα στους ελαιοπαραγωγούς του νομού που επλήγησαν από τον παρατεταμένο παγετό το χειμώνα του 2017 έρχονται να δώσουν οι αποζημιώσεις στις ελαιοπαραγωγές τους.

Η πληρωμή θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ του ΕΛ.ΓΑ.

Οι πληρωμές αφορούν ελαιοπαραγωγούς από το Μοσχοπόταμο, τη Λαγόραχη, τη Ρητίνη, το Ελατοχώρι, το Τόξο, την Εξοχή και την Παλαιόστανη

Μετά από την έντονη πίεση του βουλευτή της ΝΔ Πιερίας Σάββα Χιονίδη, οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών και όχι αργότερα.

Εκταμιεύονται οι αποζημιώσεις των χοιροτρόφων για τον… Κορωνοϊό

Χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν τις επόμενες ημέρες οι χοιροτρόφοι της Πιερίας αλλά και της χώρας γενικότερα.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες και την έντονη πίεση του Βουλευτή της ΝΔ Πιερίας Σάββα Χιονίδη η αποζημίωση επισπεύδεται για να ενισχυθούν οι χοιροπαραγωγοί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η αποζημίωση αφορά ζημιές που υπέστη ο κλάδος λόγω του Κορωνοϊού μέσα στην πανδημία, χάνοντας ένα μεγάλο ποσό του εισοδήματός τους.

«Έρχονται» αποζημιώσεις στους καπνοπαραγωγούς λόγω Κορωνοϊού

Στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται το αίτημα που έχει υποβάλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη των καπνοπαραγωγών της χώρας από τη ζημιά που υπέστησαν από την πανδημία του Κορωνοϊού. Η έγκριση του συγκεκριμένου αιτήματος αναμένεται περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, υπολογίζεται οι πληρωμές να ξεκινήσουν περί τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι αρχές Μαρτίου, ενώ για την Πιερία οι αποζημιώσεις αναμένεται να ξεπεράσουν το ποσό των 2 εκατ. Ευρώ.