Επικεφαλής “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος”: Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει πανδημία – Στον Ανακριτή σήμερα οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του Γυμνασιάρχη Αιγινίου

Κοινωνία

Στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης οδηγήθηκαν σήμερα οι 11 συλληφθέντες για το πρωτοφανές περιστατικό της «αρπαγής» του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο, ενώ πέρασαν το χθεσινό βράδι στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας. Χθες λίγο μετά τις 9 το βράδυ οδηγήθηκαν από το γραφείο του εισαγγελέα και πάλι στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας .Μάλιστα, δέκα εξ αυτών αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test προκειμένου να μεταφερθούν στον εισαγγελέα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ξεχωριστή δικογραφία για απείθεια. Σήμερα, υποστηρικτές τους που βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο και επεσήμαναν ότι «δεν είναι όλοι, αλλά μόνο δύο», μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και οι υπόλοιποι είναι γονείς που απλώς «προστατεύουν τα παιδιά τους».

Η δικογραφία

Εις βάρος των 11 σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της υπηρεσίας από κοινού, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, της απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για δύο γυναίκες (η μία 49 ετών από την Πιερία και η δεύτερη 54 ετών από την Ημαθία) και 9 άνδρες (4 από την Πιερία, 2 από Ημαθία και από ένας από Αττική, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη).

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά μαθητές στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μετέβησαν κατόπιν συνεννόησης στο Αιγίνιο, για να πραγματοποιήσουν το επεισόδιο. Όπως προέκυψε το σχολικό συγκρότημα του γυμνασίου και λυκείου Αιγινίου Πιερίας είχε γίνει στόχος από τα τέλη Νοεμβρίου, όπως δήλωσαν χθες εκπαιδευτικοί του .Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Όποιοι προκαλούν καθ’ αυτόν τον τρόπο την ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη».

“Αδιανόητη επίθεση”

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε την επίθεση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο Τwitter. «Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα».

Αποτροπιασμός για την επίθεση

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε ο διευθυντής του σχολείου «από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών», όπως είπε, εξέφρασε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, προσθέτοντας: «Ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών».

Καταγραφή της επίθεσης του γυμνασιάρχη σε βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr καθηγήτρια η οποία βρισκόταν μαζί με τον γυμνασιάρχη απαθανάτισε με το κινητό της τηλέφωνο το επεισόδιο και τη «σύλληψη» με χειροπέδες του εκπαιδευτικού, αλλά λόγω φόβου το διέγραψε. Το κινητό της τηλέφωνο παραδόθηκε από την ίδια στην αστυνομία ώστε το αρμόδιο τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος να καταφέρει να επανακτήσει το διαγραμμένο βίντεο ώστε να υπάρξουν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για το ποιοι ήταν εκείνοι που έκαναν την επίθεση.

Ο επικεφαλής των “θεματοφυλάκων του Συντάγματος” : Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει πανδημία

«Τους ανθρώπους στην Πιερία τους γνωρίζουμε διαδικτυακά, ανταλλάσσουμε απόψεις με όλον τον κόσμο. Ούτε κατά διάνοια συμφωνούμε με ότι έγινε. Είναι ανεπίτρεπτα πράγματα αυτά», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο επικεφαλής της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Όπως σημείωσε, «εμείς είμαστε Σώμα, είμαστε μια ένωση πολιτών. Κάθε θεματοφύλακας έχει υποχρέωση να γνωρίζει τι φυλάττει και θα πρέπει να το κάνει σωστά», συμπληρώνοντας πως «έχουμε ενημερώσει όλα τα αστυνομικά τμήματα και επί προσωπικού για το ποιοι είμαστε, τους καταθέσαμε έγγραφη αναφορά – καταγγελία για το άρθρο 120 του Συντάγματος και έχουμε κάνει μηνήσεις σχεδόν στο 80% των τμημάτων».

Ερωτηθείς, απάντησε πως στόχος τους είναι «να προστατεύσουμε την έννομη τάξη και το δημόσιο συμφέρον», ερμηνεύοντας με μια προφανώς αυθαίρετη λογική το άρθρο 120 του Συντάγματος και λέγοντας πως «υπάρχουν κακουργήματα που έχουν γίνει στη βάση του άρθρου 120 του Συντάγματος, το λένε και κορυφαίοι δικαστικοί».

Σχετικά με την πανδημία και τον κορονοϊό, απάντησε «δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν υπάρχει πανδημία, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μια κοροϊδία. Είμαστε κατά των εμβολίων για συγκεκριμένους λόγους. Δεν έχουμε εμβολιάσει τα παιδιά μας», ενώ στην αρχή της σύνδεσης, με δηκτική διάθεση προς τον δημοσιογράφο που φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό, του είπε «εσύ είσαι εμβολιασμένος, προστατεύεσαι, δεν προστατεύεσαι; Γιατί φοράς μάσκα;».

Ο δικηγόρος τους Βασίλης Νουλέζας

Όπως είπε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας, στον ΣΚΑΪ θα ζητήσουν προθεσμία για την Τρίτη, για την απολογία τους. Οι «11» δηλώνουν πως ανήκουν στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ωστόσο ο πρόεδρος δήλωσε ότι δεν ανήκουν σε αυτούς και πως λειτουργούσαν από μόνοι τους. Ο κ. Νουλέζας είπε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.

Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε.