Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας: “Για την πρωτοφανή ενέργεια σε βάρος του Διονύση Χατζή και της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αιγινίου”

Κοινωνία

“Ο Σύνδεσμος φιλολόγων Πιερίας καταγγέλλει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αχαρακτήριστη τραμπούκικη ενέργεια σε βάρος του Διονύση Χατζή, μέλους του ΔΣ του Συνδέσμου μας και διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, η οποία για προφανείς λόγους στρέφεται ταυτόχρονα ενάντια στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αιγινίου.

   Το επεισόδιο αυτό, παρά τον πρωτοφανή του χαρακτήρα, δεν μπορεί δυστυχώς να χαρακτηριστεί «κεραυνός εν αιθρίᾳ». Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η έλλειψη στα σχολεία ουσιαστικής και συντονισμένης ενημέρωσης για το λοιμό, τον ιό, την πρόληψη και την προστασία, αλλά και ο ανορθολογισμός (εν έτει 2021!), ο οποίος δυστυχώς καλλιεργείται ακόμη και από τα σχολικά βιβλία και τα αναλυτικά προγράμματα, αποτελούν ορισμένα από τα αίτια που διαμορφώνουν το πεδίο όπου εκκολάπτονται απαράδεκτες αντιεπιστημονικές και ανόητες «απόψεις».

   Την ώρα τούτη εκφράζουμε την πιο θερμή μας συμπαράσταση στο Διονύση Χατζή και την οικογένειά του, συνολικά στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Αιγινίου. Καλούμε την πολιτεία -έστω και τώρα- να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων ελεεινών και απάνθρωπων αντιλήψεων και πρακτικών”.

Για το ΔΣ του ΣΦΠ,

     Ο πρόεδρος                                                                       Η γ. γραμματέας

Μπάμπης Παπαδόπουλος                                                       Θεοδώρα Γιαννακίδου