Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη: Πρεμιέρα για το Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Υγιεινή για Παιδιά»

Κοινωνία Πολιτισμός

Η πρεμιέρα του νέου προγράμματος «Υγιεινή για Παιδιά» που απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ και Δ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων , πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα  υλοποιείται από την  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης σε συνεργασία με τον Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ειδικότερα την ενημέρωση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας σχετικά με τους κανόνες υγιεινής, επιμελήθηκαν σήμερα η νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Χρύσα Ράπτη και ο εθελοντής νοσηλευτής του περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Νίκος Τουρναβίτης αντίστοιχα.

Αφετηρία της εκδήλωσης αποτέλεσε η προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους (πλύσιμο χεριών, καθαριότητα σώματος και μαλλιών, σωστό πλύσιμο δοντιών, σχέση με το περιβάλλον και υγιεινός ύπνος).

Στη συνέχεια, οι μαθητές χρησιμοποιώντας ένα μπαλάκι χρυσόσκονης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται τα μικρόβια. Επίσης, δημιούργησαν αφίσα αποτυπώνοντας το σωστό πλύσιμο των χεριών, ενώ τέλος δημιούργησαν το σταυρόλεξο της υγιεινής.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  10 εργαστήρια, με την ημερομηνία λήξης να ορίζεται η Τρίτη 16 Απριλίου 2019.