Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συνάντηση του Δημάρχου με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών – Συζήτηση για την πολιτιστική προβολή του Δήμου στο εξωτερικό

Τουρισμός

Θέματα που αφορούν στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με φορείς πολιτισμού του Βερολίνου για την διεύρυνση της πολιτιστικής και τουριστικής προβολής του Δήμου Δίου-Ολύμπου, τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών του Κρατιδίου του Βερολίνου την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021. Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε την εννεαμελή αντιπροσωπεία των βουλευτών και παραγόντων πολιτισμού του Βερολίνου στο Δημαρχείο του Λιτοχώρου, τους οποίους συνόδευε ο κ. Σπύρος Πέγκας, σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Οι Γερμανοί βουλευτές κ.κ. Christian Goiny (CDU), Notker Schweikhardt (die Grünen) και Stefan Förster (FDP) δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το μυθικό βουνό και την ευρύτερη παρολύμπια περιοχή. Σημείωσαν ότι η συνάντηση αποτελεί μία καλή ευκαιρία γνωριμίας με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου, τόσο από πλευράς φυσικών χαρακτηριστικών, όσο και της πολιτιστικής και ιστορικής δυναμικής που χαρακτηρίζει τον Δήμο, προκειμένου αυτά να παρουσιαστούν κατ’ επέκταση σε πολιτιστικούς φορείς της γερμανικής πρωτεύουσας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Γερολιόλιος υπογράμμισε ότι στις προθέσεις του Δήμου, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας, βρίσκεται και η ενίσχυση της προβολής της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου, σε συνεργασία και με φορείς, όπως τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, που έχει ήδη θεμελιώσει διεθνή αναγνωρισιμότητα και εμβέλεια κατά τη διάρκεια της 50χρονης επιτυχημένης πορείας του.

Παράλληλα μέλη της αντιπροσωπείας, που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου από τον διευθυντή του μουσείου κ. Ιωάννη Τριανταφύλλου.