Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2021»

Τουρισμός

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συμμετάσχει και φέτος δυναμικά  στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας, την 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia».

Από 12 έως 14 Νοεμβρίου 2021, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει με την προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του τοπικού τουριστικού της προϊόντος σε νέες αγορές.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα εστιάσει στον μυθικό Όλυμπο με στόχο τη δημιουργία νέων προοπτικών για την τουριστική ανάπτυξη και στην κατεύθυνση της προσέλκυσης τουριστών, ενώ θα  αναδείξει την εύκολη προσβασιμότητα, τις τουριστικές υποδομές υψηλού επιπέδου, τον αρμονικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ως τουριστικό προορισμό 12μηνης βάσης, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο φυσιολατρικός, ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός –ιστορικός, ο αθλητικός, ο γαστρονομικός, κ.ά.

Με αφορμή την 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε  την ανάγκη δημιουργίας μιας ισχυρής τουριστικής ταυτότητας που να «κερδίσει» μια θέση στην τουριστική αγορά με σκοπό την ανάκαμψη και ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου της περιοχής με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία.

«Η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2021 συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής μας. Η Πιερία είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Έχουμε την τύχη να διαβιούμε υπό τη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φυσικής ομορφιάς, του Ολύμπου. Βασική μας επιδίωξη από την αρχή ήταν να γίνει η Πιερία ένας 12μηνος προορισμός και παράλληλα  να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στην προώθηση της τοπικής ταυτότητας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σχεδιάζουμε ήδη το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2022 με μια σειρά δυναμικών δράσεων. Στοχευμένες ενέργειες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προσφορότερες επικοινωνιακές επιλογές ενίσχυσης της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών, υιοθέτηση αρχών αειφορίας και λειτουργικής διασύνδεσης της τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και την πολιτιστική λαογραφική κληρονομιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σοφία κα Μαυρίδου.