Το Project «ΠΙΕΡΙΑ 365» και η Εκπαίδευση σε τομείς του Τουρισμού -Συνάντηση του Βουλευτή Φ.Μπαραλιάκου με την Υφ. Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Τουρισμός

Κατά τη συνάντησή του με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη ο βουλευτής ΝΔ Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης το Project «ΠΙΕΡΙΑ365», που αφορά δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση, υποστήριξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού της Πιερίας όλο το χρόνο, πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.

Το Project «Πιερία 365» αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον Βουλευτή Πιερίας καθώς, από την πρώτη στιγμή εκλογής του κατέθεσε τις προτάσεις του τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Κατά την διάρκεια της έως τώρα θητείας του, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού της Πιερίας αλλά και με κυβερνητικούς φορείς, διερευνά, επεξεργάζεται και αναδεικνύει τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει η Πιερία για να συγκροτηθεί ένα καλεντάρι με εναλλακτικές δραστηριότητες για κάθε μήνα του έτους. Αυτές ανέπτυξε διεξοδικά και στην Υφυπουργού Τουρισμού αναλύοντας τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την επιχειρηματικότητα, τις υποδομές, την τοπική οικονομία και κοινωνία, προσδοκώντας στην συνεργασία του Υπουργείου για την ενίσχυσή τους.  

Ο κ. Μπαραλιάκος ενημερώθηκε, εξάλλου, από την Υφυπουργό σχετικά με το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 20.000 ατόμων (Το «Reskilling and Upskilling in tourism sector», όπως ονομάζεται) στις ειδικές μορφές τουρισμού , το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενώ ζήτησε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία αλλά και τις προοπτικές που αυτό μπορεί να έχει για τους επαγγελματίες του κλάδου και την ενίσχυση της τουριστικής «βιομηχανίας» συνολικά.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Βουλευτής Πιερίας διερεύνησε τις δυνατότητες συμμετοχής συμπατριωτών μας Πιεριέων στα προγράμματα επιμόρφωσης του Υπουργείου, σε ειδικότητες που αφορούν τον θεματικό τουρισμό, προκειμένου να ενισχυθεί το καταρτισμένο επαγγελματικό προσωπικό στον τουριστικό κλάδο του Νομού και να αυξηθεί στοχευόμενα και αποφασιστικά η τουριστική κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, ο κ. Μπαραλιάκος απεύθυνε πρόσκληση στην  Υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη να επισκεφθεί το προσεχές διάστημα την Κατερίνη, με την ίδια να δεσμεύεται για την παρουσία της, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τοπικούς φορείς αλλά και επιπροσθέτως  να μελετηθούν εκ του σύνεγγυς οι προοπτικές του Project «ΠΙΕΡΙΑ365».