Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να απαλειφθεί η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» – Κοινοβουλευτική Αναφορά

Τουρισμός

Η Βουλευτής ζητά με Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Τουρισμό, κ. Βασίλη Κικίλια, να απαλειφθεί η υποχρέωση προσκόμισης από τις τουριστικές επιχειρήσεις φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την πληρωμή των διατακτικών (voucher) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους», καθώς και να παραταθεί η σχετική προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών έως 30-12-2021.

Επειδή δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της για τις τουριστικές επιχειρήσεις, δεν υπήρχε ανάλογη υποχρέωση στο πρόγραμμα του προηγούμενου έτους, και καθότι έως σήμερα επικρατούν παρόμοιες συνθήκες, η κα. Μάνη ζητά να υπάρξει η αντίστοιχη πρόβλεψη για τις τουριστικές  επιχειρήσεις και τη φετινή χρονιά.

Μία ρύθμιση που θα προσφέρει σημαντική ανάσα στις τουριστικές επιχειρήσεις της Πιερίας αλλά και όλης της Ελλάδας.

Η Αναφορά κατατέθηκε κατόπιν σχετικής επιστολής της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας.