Σχολεία: Φήμες ότι θα κλείσουν μέσα Νοέμβριο λόγω κοροναϊού – Τι απαντά η Κεραμέως

Κοινωνία
Share

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι «το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ένα σενάριο «βόμβα» για κλείσιμο των σχολείων στις 15 Νοεμβρίου προκειμένου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα διασποράς του κορονοϊού στα παιδιά».

Κάτι που αν και διέψευσε άμεσα το υπουργείο Παιδείας, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία με δεδομένο ότι συνέπεσε χρονικά με την περσινή απόφαση για κλείσιμο Γυμνασίων και των Λυκείων, στις 9 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί τότε για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Σε ό,τι αφορά την διασπορά του κοροναϊού στα σχολεία, οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αποδίδοντάς την αφενός στους πολλούς ελέγχους και αφετέρου στην γενικότερη πορεία της πανδημίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έως τώρα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί πάνω από 44.400 κρούσματα στις νεαρές ηλικίες μέχρι 17 ετών (από 13/9/2021 έως 8/11/2021 καταγράφηκαν 44.427 κρούσματα στις ηλικίες έως 17 ετών).

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την «αδιανόητα αντιπαιδαγωγική και υγειονομικά επικίνδυνη» – όπως χαρακτηρίζεται- απόφαση για τις  συγχωνεύσεις των σχολικών τμημάτων, έχει προκαλέσει φόβο και αγωνία στην εκπαιδευτική κοινότητα, που θέλει και εκείνη, να κερδίσει το στοίχημα «ανοιχτά σχολεία». Αντιδράσεις έχει προκαλέσει εξάλλου και το σύστημα «50+1», η πρόβλεψη δηλαδή να κλείνει ένα σχολικό τμήμα, μόνο όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής.

Κεραμέως: Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων

Η κυβέρνηση από την πλευρά της ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία. Κάτι που επαναλαμβάνει με κατηγορηματικό τρόπο, σε ανάρτησή της, σήμερα στο twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25% #MaxFM», αναφέρει η κ. Κεραμέως.

πηγή:In.gr