Πολίτες σε Δράση: Επιχορήγηση Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων (video)

Πολιτική

Από ανύπαρκτη έως προκλητικά επιλεκτική,  είναι η στήριξη της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης, στους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επι πέντε μήνες απραξία της διοίκησης Κουκοδήμου – Νταντάμη, στην πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Σάββας Χιονίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Απριλίου, για την οικονομική στήριξη των Πολιτιστικών και των Ερασιτεχνικών Αθλητικών συλλόγων σε καιρό πανδημίας, προκειμένου να επιβιώσουν. Μάλιστα ο κ. Χιονίδης είχε προτείνει την άμεση σύσταση επιτροπής από όλες τις παρατάξεις, έτσι ώστε να γίνει η αξιολόγηση των Συλλόγων και η οικονομική στήριξή τους  από 1000€ μέχρι 2500€.

Τότε ο αντιδήμαρχος κ. Νταντάμης είχε συμφωνήσει, όπως και η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την πρόταση του συνδυασμού μας λέγοντας μάλιστα, πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση θα έφερνε την ολοκληρωμένη πρότασή της. 

Πέντε μήνες μετά,  ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ο  συνδυασμός μας και ο επικεφαλής Σάββας Χιονίδης επανάφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση την πρόταση, με τον κ. Νταντάμη να απαντά και πάλι, ότι τους απασχολεί το θέμα, αλλά «δεν έχουμε μπει σε καμία ομαλότητα, είμαστε χειρότερα , στο κόκκινο και δεν μπορούμε να πάρουμε καμία τέτοια απόφαση».

Τίποτα άλλο δηλαδή, από τη συνήθη πρακτική της Δημοτικής Αρχής, είτε να μεταθέτει ευθύνες αλλού, είτε να μεταφέρει σημαντικές αποφάσεις για αργότερα.

Ελπίζουμε όταν θα αποφασίσει η διοίκηση να στηρίξει τους Συλλόγους να είναι ακόμα ΟΛΟΙ στην θέση τους και να μην έχουν ξενοικιάσει τους χώρους τους.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ