Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Αγροτικά

Την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Νίκος Δούκας, που συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, μετά από πρόσκλησή της, την Τρίτη 15 Ιουνίου και προήδρευσε στη συνάντηση εργασίας, που ακολούθησε, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πιερίας, με την παρουσία τοπικών φορέων, εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών, συλλόγων και ενώσεων της Πιερίας, για σειρά ζητημάτων, που αφορούν τους αγρότες της περιοχής μετά τις πρόσφατες καταστροφικές χαλαζοπτώσεις στην Πιερία.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημερώθηκε εκτενώς από τους αγρότες και παραγωγούς  για τα προβλήματα που προέκυψαν στις  καλλιέργειες της περιοχής από τη σφοδρή χαλαζόπτωση. Οι αγρότες  ζήτησαν τη στήριξη του οργανισμού και επεσήμαναν το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών και καταβολής των προβλεπόμενων αποζημιώσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε, μεταξύ άλλων, ανταλλαγή απόψεων, περί επιδοτήσεων, αποζημιώσεων, αντιχαλαζική προστασία, κ.ά., με τον κ. Δούκα να εκφράζει τη στήριξη του ΕΛΓΑ στον αγρότη και την κατανόησή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, εστιάζοντας στην αποδοτικότερη δυνατή λειτουργία του Οργανισμού, μέσα από την αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, αφού  ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τη συνάντηση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάντα το βλέμμα μας στραμμένο στις ανάγκες των παραγωγών και των αγροτών μας. Η Π.Ε. Πιερίας θα είναι αρωγός στο συνολικό αίτημα όλων για την υποβολή και διεκδίκηση της αποζημίωσης από τον αρμόδιο φορέα, ΕΛΓΑ. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε τα ζητήματα που αναφύονται να λυθούν όσο πιο άμεσα γίνεται».

Τέλος, όλες οι πλευρές  συμφώνησαν να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με στόχο την άμεση επίλυση των αγροτικών ζητημάτων  που προκύπτουν  προς όφελος των αγροτών.