Αγροτικά συλλαλητήρια στις 16 Ιουνίου με τρακτέρ σε Λάρισα και Νάουσα

Αγροτικά

Την άμεση καταβολή προκαταβολής για τις ζημιές από τον παγετό, καθώς και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ζητούν μεταξύ άλλων οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λάρισας και τη Νάουσας, οι οποίοι διοργανώνουν συλλαλητήρια με τρακτέρ και συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού Λάρισας, θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 20.00. Παράλληλα, την ίδια μέρα στις 19.30 συγκέντρωση και  συλλαλητήριο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα διοργανώνει στη διασταύρωση της Νάουσας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς  σε σχετικό κάλεσμα επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «πέρασαν σχεδόν πάνω από δύο μήνες από τη στιγμή που ο παγετός κατέστρεψε όλες τις αγροτικές παραγωγές μας. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΛΓΑ έμειναν μόνο στα λόγια και σε φιέστες συμπόνιας. Ούτε οικονομική ενίσχυση δόθηκε στον οργανισμό αφού τα ταμειακά του διαθέσιμα μένουν μέχρι και σήμερα ίδια, ούτε ουσιαστική ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό. Δεν θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα να μας κοροϊδεύουν».

Στα λόγια έμειναν, αναφέρει Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», «και οι υποσχέσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ ότι θα μας «αιφνιδίαζε ευχάριστα» με αποζημιώσεις και μάλιστα στο χρόνο που θα παραδίδαμε την παραγωγή μας. Αν και έχει λήξει η περίοδος της συγκομιδής σε πολλές καλλιέργειες με κεράσια, βερίκοκα, υπερπρώιμα ροδάκινα δεν είδαμε κανέναν «ευχάριστο αιφνιδιασμό»».

In.gr