Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στις πληγείσες από το χαλάζι καλλιέργειες της περιοχής του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Αγροτικά

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των  αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Μαΐου  τις καλλιεργητικές περιοχές του Δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και άλλων περιοχών του νομού.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Βαγγέλης Γερολόλιος και οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Κωνσταντίνος Κουριάτης και Διονύσιος Φόλιος επισκέφθηκαν καλλιέργειες εντός των Τ.Κ. του Δήμου,  που επλήγησαν από τις πρόσφατες ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή  τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και των Δήμων κινητοποιήθηκαν, προκειμένου να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και  να διενεργηθούν οι απαραίτητες επισημάνσεις για τον προσδιορισμό του ύψους και της έκτασης των ζημιών.

Στους παραγωγούς δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τις δηλώσεις ζημιάς, που πρέπει να κάνουν άμεσα στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε την πεποίθησή της  ότι απαιτείται άμεσα η αποζημίωση της πληγείσας παραγωγής των αγροτών, εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, λόγω πανδημίας, οικονομικής συγκυρίας, αλλά και έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάντα το βλέμμα μας στραμμένο στις ανάγκες των παραγωγών και των αγροτών μας. Η Π.Ε. Πιερίας θα είναι αρωγός στο συνολικό αίτημα όλων για την υποβολή και διεκδίκηση της αποζημίωσης από τον αρμόδιο φορέα, ΕΛΓΑ. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα  και συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ώστε τα ζητήματα που αναφύονται να λυθούν όσο πιο άμεσα γίνεται».

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρακολουθεί το τρέχον θέμα, όπως και όλα τα ζητήματα που αφορούν τους παραγωγούς της Πιερίας. Η ίδια η Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται στη διάθεση τους, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για ενημέρωση και στήριξη των πρωτοβουλιών τους.